SBS 6 bestelt tweede seizoen van 5 Golden Rings

Geplaatst op vr 31 mrt 2017 om 10:05

SBS 6 heeft een tweede seizoen besteld van de quizshow 5 Golden Rings met Rik van de Westelaken. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Het is een hitformat, meent de zender. “In het Verenigd Koninkrijk scoort de interactieve kennisquiz 5 Golden Rings prachtige cijfers: 2,9 miljoen kijkers en 200.000 mensen die thuis live meespelen. Het marktaandeel lag tot bijna 16 procent boven het gemiddelde van ITV1, de grootste commerciële zender van de UK“, aldus een zegsman.

Het station vervolgt: “Ook in Nederland ging de reeks succesvol van start met 640.000 kijkers en een marktaandeel van 9,8 procent voor SBS6.”

5 Golden Rings is een compleet nieuw format van ITVS en Talpa. “In deze interactieve kennisquiz ligt het antwoord letterlijk aan je voeten. Alles draait om het plaatsen van een ring op het juiste antwoord op een spectaculaire videovloer.”

De duo’s krijgen ieder vijf ringen om vijf levels van vragen te doorlopen. “In 5 Golden Rings worden de vragen gedurende het spel niet moeilijker, maar de ringen worden wel kleiner. Hoe zeker zijn de kandidaten, als één centimeter ernaast, het verschil kan zijn tussen niets en 25.000 euro?

Via de gratis app kunnen de kijkers thuis meespelen door virtueel de ring op de afbeelding op hun telefoon of tablet plaatsen. “Voor SBS 6 is juist dit interactieve element heel belangrijk: 5 Golden Rings is vernieuwend en helemaal state-of-the-art. Het meespeelplezier voor de hele familie zorgt dat de kijkers blijven terugkomen.

Aan het begin van deze maand was de voorlopig laatste 5 Golden Rings te zien. Daar keken 409.000 mensen (6 procent) naar.

Foto: SBS
20 Reacties op “SBS 6 bestelt tweede seizoen van 5 Golden Rings”


 1. Tim de Hek

  Onzin persbericht, dat was de deal met Talpa en SBS. 2 seizoenen bestellen verplicht. Ongeacht kijkcijfers zitten ze eraan vast, of ze moet betalen als ze contractbreuk zouden plegen en na 1 seizoen stoppen…

 2. Olivier

  Als je niet weet waarover je praat, zeg dan niks Tim. Onzin.

 3. Mike

  Is waar. Maar geen hol aan dit programma.

 4. Anoniem

  Pff welk programma heeft geen app tegenwoordig.

 5. Els de wit

  Morgen begint Cannes

 6. Laurens

  Graag volgend seizoen Winston als presentator.
  Hij kan dit vele malen beter, al deed Rik het niet onaardig.

 7. Anoniem

  Winston Gerschtanowitz gaat het tweede seizoen presenteren.

 8. Francis Beukeveld

  Ik hoop dat Humberto dit mag gaan doen, vind hem ech Sbs, late night zal hij wel worden vervangen.

 9. X

  Ik vond het wel onderhoudend al had de Belg op hezelfde tijdstip een veel leukere kwis nl De Allesweter.

 10. peter

  Elke programma heeft bijna een app tegenwoordig, maar bij geen 1 programma werkt de app heel goed. Omdat er vaak amateurs werken en ze het vd programma directeur heel snel af moeten maken. Het wordt allemaal afgeraffeld. Zorg nou eerst dat de app goed loopt en zend dan het programma uit.

 11. wauw

  echt wel leuk format

 12. Andreas

  Ik zou die zegsman maar niet zo vertrouwen. De naam ITV1 komt al jaren niet meer voor in Engeland. De zender heet al jaren ITV. Dat lijkt me dan niet zo’n kenner als hij zelf beweert.

 13. J

  Winston had dit beter meteen kunnen doen. Past daar goed op. Zal nu wel weer Rik worden. Winston doet al mensenkennis.

  Overigens wordt er ook gewerkt aan nieuwe seizoenen van Zullen We Een Spelletje Doen, Wedden dat ik het kan en Talenten zonder Centen.

 14. Kees

  @peter Bij De Quickest Quiz werkte de app als een tierelier, ik weet niet hoe ze het deden, maar de vragen liepen echt goed gelijk met tv en dat met zoveel vragen in 10 minuten.

 15. Els de wit

  Wij van wc eend
  John besteld bij zich zelf een programma
  Tja wie is de eend en wie de wc ik denk Sbs

 16. Anoniem

  Format klopt niet. Toch blijven Talpa en SBS pushen. Puur uit geld motief. Jammer. Kijker wil liever een goed spelletje zien. Stop daar je tijd en geld in! 5 Golden Rings is slechte reclame voor zender en producent.

 17. Sebas

  In de UK op zondagavond om 19u en veel grappiger en losser dan op Talpa uhh SBS6. NBC heeft ook een pilot aflevering besteld trouwens.

 18. Mark

  2,9 miljoen kijkers??? Hahahahahahaha, telt SBS tegenwoordig alles bij elkaar op? Ja dan kom je wel aan de 2,9 miljoen. Da’s is zelfs The Band een succes. ;)

 19. J

  @Mark: Lezen is moeilijk? ;-)
  Er staat in het Verenigd Koninkrijk 2,9 miljoen.

 20. Televisiefreaks

  Dat vergelijken van SBS met het buitenland slaat nergens op. Als iets elders een hit is wil dat niet direct zeggen dat het hier ook een hit zal worden. De kijkcijfers tonen ook aan dat Nederland niet warm loopt voor deze quiz, maar SBS doet net of het blij is met 500.000 kijkers, terwijl ze het format verplicht af moeten nemen van baas John de Mol.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.