Pauw ziet zichzelf niet als knuffelaar van rechts

Geplaatst op do 30 mrt 2017 om 15:15

Jeroen Pauw vindt het onzin dat Anne Fleur Dekker stelt dat hij linkse mensen harder zou interviewen dan rechtse mensen. Dat heeft de VARA-ster vandaag gezegd op Radio 1. Activiste Dekker zat dinsdag in Pauw omdat ze al anderhalve week ‘ondergedoken’ zit vanwege tweets over Geert Wilders en Thierry Baudet. Ze vindt dat ze behoorlijk hard is aangepakt en stelt dat vrijheid van meningsuiting bij Pauw alleen geldt voor rechts. “Op links zijn uitgesprokenen vooral gevaarlijk.

Het is grote onzin, vindt Pauw. “Het past een beetje in de onnozelheid van haar eerdere opmerkingen. Het is gewoon niet waar. Wij hebben hele uitzendingen gemaakt over vluchtelingenopvang en hebben zelfs eigen mensen naar Griekenland gestuurd om te kijken hoe het er daar aan toegaat.

Pauw heeft ook heel veel linkse onderwerpen behandeld, zegt de presentator. “We hebben mensen in de uitzending gehad die alleen maar positieve verhalen hebben over hoe het is om vluchtelingen in huis te hebben of hoe het is om te werken met vluchtelingen. Die kant doen we ook. We hebben ook uitzendingen gemaakt over etnische profilering, geweld tegen Joodse Nederlanders. Bovendien is bij ons op wat groter niveau het zwarte-bietendebat begonnen. Het is echt onzin.”

Rechtse politici komen er aan zijn tafel ook niet makkelijk van af, aldus Pauw. Hij wijst op zijn recente interview met Thierry Baudet in Pauw & Jinek. “Toen hebben we hem daar nog vrij scherp aangesproken op zijn uitspraken over homeopathische verdunning en andere opmerkingen. Dat was niet alleen maar even giechelen met Baudet. Hetzelfde geldt voor Jan Roos. Het is dus onzinnig om te zeggen dat rechtse mensen niet scherp zouden worden geïnterviewd.”

Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad nam het gisteren op voor Dekker. Hij vindt het selectief dat Pauw alleen sprak over haar tweets. “Over de daaruit voortvloeiende bedreigingen en valse beschuldigingen geen woord, alleen een standje omdat ze zich had laten verleiden tot vergelden van een geweldsoproep met een sarcastische omdraaiing. Pauw passeert Jinek en Tan soms rechts, zo lijkt het wel.”

Foto: VARA
18 Reacties op “Pauw ziet zichzelf niet als knuffelaar van rechts”


 1. Al Capone

  Zwarte-bietendebat. Is dat een vrolijke verschrijving of een moedwillige?

 2. magere marc

  We zouden Anne Fleur dekker, Sylvana Simons, Jan Roos, en Geert Wilders een week bij elkaar op moeten sluiten.

  Dat zou deze halve zolen goed doen. Sluit ze nog een paar weken langer bij elkaar op en ze zullen als herboren naar buiten komen.

 3. 1999

  Goed gedaan door Pauw; EINDELIJK eens een volwassen tegenreactie tegen zo’n GL-hippie, die grappig denkt te zijn met een haattweet naar Wilders. Je mag het openbaar niemand toewensen, wat deze mevrouw nu krijgt, maar boontje komt om z’n loontje. Complimenten voor Pauw en Nijpels.

  En voor personen met (provocerende) meningen op sociale media: 2x nadenken voor plaatsen van zulke reacties!

 4. F'iscadel

  Links is gewoon gevaarlijker. Vergeet niet wat ze onze Pim hebben aangedaan!

 5. johan d

  en wat is daar mis mee dan? Is dat een misdaad Han?

 6. Ron

  Helemaal eens met Anne Fleur in deze. Bij Pauw hangt er een rechts autoritair en pedant sfeertje aan tafel vaak. Maar dat is ook niet gek met een D66 stemmende presentator als host van het programma…

 7. Anoniem

  Wie neemt het NRC nu serieus met Gans Beerejamp. Hans Beerel u l zal je bedoelen.

 8. Anoniem

  Wie neemt het NRC nu serieus met Hans Beerekamp. Hans Beerel u l zal je bedoelen.

 9. Kaaskijker

  Bij GroenLinks zijn ze een beetje verwend geraakt, altijd in de journalistieke luwte geopereerd. Gewend dat zij vrijelijk idealen uitventen en de PvdA de klappen van de realiteit incasseren.

  Ze snapt niet dat een sarcastische oproep tot steniging een vrije interpretatie kan zijn voor halve zolen, want daar zijn er helaas veel van. Bovendien heeft het als “grap” ook geen enkel niveau. Pseudo-elite.

 10. Jinek

  Sukkeltje Pauw geeft zo’n GL-activist wel weer een podium op nationale TV.

 11. Marly van der velden Lover

  Die Anne fleur moeten we in de gaten houden, haar denk wijze is schokkend!

 12. Gallus

  Dit soort links is niet te ondrschatten.
  Ook deze mevrouw trekt zich niets aan van feitelijke waarheid.
  Dat is evident.
  Mensen worden dingen in de mond gelegd. Er wordt vals geciteerd op grote schaal. Niet alleen bij “dit soort links”.. Ik wil niemand verdedigen maar HEEFT Baudet bijvoorbeeld gezegd dat hom. verdunning op rassen slaat? HEEFT hij iemand verkracht? Neen neen! Maar het wordt uitgeroepen! Steeds minder worden uitspraken gecontroleerd op waarheid; gewoon FEITELIJKE waarheid; kan zo moeilijk niet zijn. Laat staan dat er dan ooit nog iets terecht komt van Waarheid (met hoofdletter dus).
  Ik vind dat men mensen die gewone controleerbare onwaarheden opnemen in hun (soms met intense haat bevangen) betoog het woord moet ontnemen; in talkshow, in de kamer. Als het op zo’n simpel niveau al misgaat hoe kunnen we dan nog hopen op recht en vrede?
  En als men dan de zelfreflectie mist om eigen uitspraken objectief op waarheid te controleren dan heeft blijkbaar emotie het roer in handen; niet zomaar emotie maar heftige emotie, die van de tweeling haat en zelfbeklag!
  Tja het valt niet mee om je eigen woorden op waarheid te controleren als de haat naar het hoofd stijgt zeker niet als aanklachten en klachten gepaard gaan van een overweldigend gevoel van morele superioriteit.
  Dat vraagt morele kracht. Dat vraagt oefening als het kan op jonge leeftijd en de bereidheid tot vergeving ((ja nog een restant uit “onze” christelijke cultuur!) bij recht en vermeend onrecht. Laten we weer eens Marcus Aurelius lezen of “onze” Thomas de Kempenaar.

 13. Momentje

  “Bovendien is bij ons op wat groter niveau het zwarte-bietendebat begonnen.”

  Nog bedankt daarvoor…

 14. Nelis

  Die Anne-Fleur is een links extremistische mits die oproept tot geweld.
  Zou gewoon opgesloten moeten worden, bah.
  Links heeft in het verleden laten zien geweld niet te schuwen

 15. aammehoela

  Terecht dat ze hard werd aangepakt door Pauw en Nijpels. Toch kreeg ze nog wel de ruimte om te melden dat je het in het juiste context moet zien. Op zich gelijk, maar het maakt wel verschil of je stenen naar een moskee gooit of een man gaat stenigen. Toch ergens hoop ik dat ze leert relativeren en snapt dat je ook het tegengeluid moet kunnen accepteren hoe moeilijk het ook is. Het viel tafelgenoten op dat ik bv. mijn middelvinger omhoog ging steken toen ik het over Trump had. Tja, ik mag die Trump niet. Dan heb ik liever met dit meisje te maken. Als ze leert relativeren dan mag ze vaker op de buis komen.

 16. toxilogic

  Je twiet wat en dan ben je opeens een activiste die haar blonde domheid mag etaleren bij Pauw, en dan klagen dat geen rode loper kreeg, ik zeg stuur Tan op haar af !

 17. Roger

  @aammehoela

  Jammer dat ze zelf niet de context zag van de tweet waar ze op reageerde. Er is ook een groot verschil tussen stenen naar een gebouw gooien en tientallen mensen omver maaien met een vrachtwagen.

 18. Wolf

  Die anne zeur hoort in een dwangbuis de isoleercel worden ingegooid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.