Pauw ziet zichzelf niet als knuffelaar van rechts

Jeroen Pauw vindt het onzin dat Anne Fleur Dekker stelt dat hij linkse mensen harder zou interviewen dan rechtse mensen. Dat heeft de VARA-ster vandaag gezegd op Radio 1. Activiste Dekker zat dinsdag in Pauw omdat ze al anderhalve week ‘ondergedoken’ zit vanwege tweets over Geert Wilders en Thierry Baudet. Ze vindt dat ze behoorlijk hard is aangepakt en stelt dat vrijheid van meningsuiting bij Pauw alleen geldt voor rechts. “Op links zijn uitgesprokenen vooral gevaarlijk.

Het is grote onzin, vindt Pauw. “Het past een beetje in de onnozelheid van haar eerdere opmerkingen. Het is gewoon niet waar. Wij hebben hele uitzendingen gemaakt over vluchtelingenopvang en hebben zelfs eigen mensen naar Griekenland gestuurd om te kijken hoe het er daar aan toegaat.

Pauw heeft ook heel veel linkse onderwerpen behandeld, zegt de presentator. “We hebben mensen in de uitzending gehad die alleen maar positieve verhalen hebben over hoe het is om vluchtelingen in huis te hebben of hoe het is om te werken met vluchtelingen. Die kant doen we ook. We hebben ook uitzendingen gemaakt over etnische profilering, geweld tegen Joodse Nederlanders. Bovendien is bij ons op wat groter niveau het zwarte-bietendebat begonnen. Het is echt onzin.”

Rechtse politici komen er aan zijn tafel ook niet makkelijk van af, aldus Pauw. Hij wijst op zijn recente interview met Thierry Baudet in Pauw & Jinek. “Toen hebben we hem daar nog vrij scherp aangesproken op zijn uitspraken over homeopathische verdunning en andere opmerkingen. Dat was niet alleen maar even giechelen met Baudet. Hetzelfde geldt voor Jan Roos. Het is dus onzinnig om te zeggen dat rechtse mensen niet scherp zouden worden geïnterviewd.”

Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad nam het gisteren op voor Dekker. Hij vindt het selectief dat Pauw alleen sprak over haar tweets. “Over de daaruit voortvloeiende bedreigingen en valse beschuldigingen geen woord, alleen een standje omdat ze zich had laten verleiden tot vergelden van een geweldsoproep met een sarcastische omdraaiing. Pauw passeert Jinek en Tan soms rechts, zo lijkt het wel.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen