Overstap naar SBS 6 nog geen succes voor Winston

Winston Gerschtanowitz’s overstap naar SBS 6 is vooralsnog geen doorslaand succes. Hij trekt met zijn eerste show Wat Vindt Nederland veel minder kijkers dan hij deed met RTL Boulevard. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gerschtanowitz maakte aan het begin van dit jaar onverwacht de overstap van ’s lands tweede zender RTL 4 naar ’s lands derde zender SBS 6. Zijn eerste show bij SBS 6 is het voormalige RTL 4-programma Wat Vindt Nederland.

Wat Vindt Nederland begon drie weken geleden als onderdeel van de nieuwe donderdagavond van SBS 6. Het programma staat geprogrammeerd na Ninja Warrior, het nieuwste prestigeproject van de zender.

Heel veel kijkers trekt Wat Vindt Nederland niet. De eerste vier afleveringen (inclusief die van gisteren) scoorden 502.000, 372.000, 483.000 en 448.000 kijkers, goed voor marktaandelen variërend van 6 tot 9 procent. Voor SBS 6-begrippen geen enorme flop, maar wel onder het zendergemiddelde.

Ninja Warrior is overigens ook niet het succes waarop gehoopt werd. Het programma met Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij kwam gisteren uit op 441.000 kijkers (8 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen