Overstap naar SBS 6 nog geen succes voor Winston

Geplaatst op vr 31 mrt 2017 om 13:35

Winston Gerschtanowitz’s overstap naar SBS 6 is vooralsnog geen doorslaand succes. Hij trekt met zijn eerste show Wat Vindt Nederland veel minder kijkers dan hij deed met RTL Boulevard. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Gerschtanowitz maakte aan het begin van dit jaar onverwacht de overstap van ’s lands tweede zender RTL 4 naar ’s lands derde zender SBS 6. Zijn eerste show bij SBS 6 is het voormalige RTL 4-programma Wat Vindt Nederland.

Wat Vindt Nederland begon drie weken geleden als onderdeel van de nieuwe donderdagavond van SBS 6. Het programma staat geprogrammeerd na Ninja Warrior, het nieuwste prestigeproject van de zender.

Heel veel kijkers trekt Wat Vindt Nederland niet. De eerste vier afleveringen (inclusief die van gisteren) scoorden 502.000, 372.000, 483.000 en 448.000 kijkers, goed voor marktaandelen variërend van 6 tot 9 procent. Voor SBS 6-begrippen geen enorme flop, maar wel onder het zendergemiddelde.

Ninja Warrior is overigens ook niet het succes waarop gehoopt werd. Het programma met Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij kwam gisteren uit op 441.000 kijkers (8 procent).

Foto: SBS
21 Reacties op “Overstap naar SBS 6 nog geen succes voor Winston”


 1. Peach

  Wanneer was een overstap naar SBS 6 wel een succes?

 2. Har

  Volgens mij moeten jullie even kijken naar de cijfers van het programma ervoor. Wat vindt Nederland helpt het ma van de zender omhoog!

 3. Anoniem

  Noem Één overstap naar Sbs6 die wel succesvol is……

 4. Bart V.

  @14.36 :
  iets met omvallen van domino-steentjes. Zat dat niet eerst nutteloos te wezen bij de TROS ?

 5. Alvleesklier

  Gelukkig kon die nog even meespelen in een wasmiddel reclame om nog wat makkelijk verdiende centjes binnen te harken

  Heh zo lekker ongeforceerd grapjes maken met zen vrouw over wie de was doet hahahahahah
  Wat leuk joh

 6. Anoniem

  Sorry Bart maar hoeveel jaar geleden is dat?

 7. Anoniem

  Ik zit niet op Richard Groenendijk te wachten, draak van een nicht.

 8. Ron

  Winston G. heeft ook de gunfactor niet, dit over het paard getilde eigenwijze knulletje moest zo nodig, en gaat om zijn keuze nu de bietenbrug op door zijn ziekelijke ambitie. Zich niet afvragend of hij het allemaal wel kan en of kijkers nog op hem zitten te wachten…het antwoord is te zien in de wekelijkse kijkcijfers….

 9. Anoniem

  Iedereen die maar SBS gaat wordt daar een flop.

 10. janos

  net goed voor dat eigenwijze en over het paard getild mannetje.

 11. M

  Ik weet niet of het nu perse aan een presentator/presentatrice of hun programma’s ligt dat veel mislukt. Ik denk eerder aan de (camping) zender SBS6 op zich. Niemand vindt of zet deze zender op. SBS6 heeft die broodnodige gunfactor niet.

 12. Ron

  Bij RTL was het ook geen hoogvlieger hoor.

 13. wim

  De reden waarom hij geen grote Shows presenteerde op RTL is nu wel duidelijk.
  Het zelfde geldt voor Irene Moors,ook geen succes want dat kan ze niet.
  In ieder geval verdient Winston wel een hoop geld, ook leuk:)

 14. Anoniem

  Deze droeftoeter heeft niets in zich wat hem polpulair, leuk of bijzonder maakt.

  Omhoog gevallen minkukel kwaliteitsloze loser.

 15. John

  Van ruilen komt huilen….

 16. John m

  Ik heb zo’n pesthekel aan dit kwalletje… was blij dat ik van hem af was… is ie er weer. 😭

 17. Wendeline van Wanroij

  Ik geloof wel dat SBS over het algemeen in de lift zit. Heeft best leuke programma’s. Denk aan dr. Tinus, Celblok H, dat echt meer verdiend. Ook Frank Visser doet het niet slecht. Hart in Aktie, Ayren doet dit echt goed en Fort Oranje is het kijken ook best waard. Vind dat RTL het nu zeker ook minder doet. Of daar leuke BN-ers zitten! Zitten er heel veel die over het paard getilt zijn.

 18. Anoniem

  Het ligt niet aan Winston of aan de meeste programma’s die SBS6 op prime time uitzend. (Aan sommige programma’s overigens wel) Het ligt aan de zenders als geheel. De profielen, de opbouw van de programmering, de dag en vooravond programmering waar geen urgentie in zit, de gezichten van de zenders. Ook ligt het aan het kijkgedrag van mensen. Dit zal zeker nooit gaan veranderen zolang er niets gebeurd met de dingen die ik hierboven noem.

 19. M

  Anonymous 11.41u

  Dat is ook mijn gedachte. Iets in die trant schreef ik gisteren ook al in mijn reactie. (16.47u)

 20. Mousy

  @Ron, Winston deed veel meer bij RTL/Talpa, (achter de schermen) dan alleen maar met z’n hoofd op het scherm verschijnen.

  Zoals ik begrepen heb, gebeurd dit ook bij SBS.

 21. Televisiefreaks

  Wendy van Dijk en Gerard Joling met Nance waren wel succesvol bij SBS en Hans Kraaij junior scoorde in de begindagen ook prima bij SBS. Sinds Fons van Westerloo niet meer aan het roer staat is het echter bergafwaarts gegaan. Helemaal toen John de Mol zijn aandelen in RTL Nederland verkocht en aandelen kocht in SBS.

  John de Mol heeft RTL Nederland juist groter gemaakt door onder andere zijn eigen zus Linda daar naartoe te laten gaan samen met andere presentatoren uit de inboedel van zijn mislukte Talpa tv zender avontuur. SBS plukt echter niet de vruchten van John die nu al jaren samen met Sanoma daar aan het roer staat. De ene flop na de andere is een feit en het lijkt niet meer goed te komen, totdat John de Mol zijn aandelen verkoopt. Het probleem is dat RTL onder Fons van Westerloo destijds een slimmer contract afsloot met John waarbij hij niet al te veel mocht en RTL zeggenschap behield over de formats die ze aankochten en dat SBS een soort van wurgcontract heeft getekend met John waarbij ze steeds verplicht zijn om Talpa formats aan te kopen en uit te zenden. Dat haalt de zender genadeloos naar beneden met de ene na de andere flop.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.