Matthijs had tv-beeld voor Mindf*ck niet verwacht

Geplaatst op vr 31 mrt 2017 om 9:01

Matthijs van Nieuwkerk had niet verwacht dat de Victor Mids-show Mindf*ck dinsdag met het tv-beeld voor beste amusementsprogramma naar huis zou gaan. Dat zei de VARA-ster donderdagavond tegen de goochelaar in De Wereld Draait Door. Mids kwam aan tafel zijn succes vieren, maar moest eerst door de zure appel heen: zowel zijn interviewer als zijn tafeldame hadden verwacht dat niet Mindf*ck, maar Zondag Met Lubach van Arjen Lubach de prijs zou winnen.

Het gaat goed met Mids. “Die prijs de afgelopen week was natuurlijk wel de kers op de taart van het afgelopen jaar“, zei hij aan het begin van het gesprek.

Van Nieuwkerk: “Dat wil ik geloven, maar ik zou denken: Arjen Lubach.”

Mids: “Wij zaten ook in het publiek te denken van: ja, die heeft natuurlijk de laatste tijd waanzinnige dingen gedaan. Het was spannend. De emotie liegt er niet om.”

Tafeldame Antoinnette Scheulderman: “Ik was er bij in het publiek toevallig en iedereen zat toen hij won echt van: huh! Want iedereen keek naar Arjen Lubach. We dachten dat hij zou gaan opstaan. Toen was het Mindf*ck.”

Mids: “Het was een waanzinnig moment. Je wordt als beste amusementsprogramma van het afgelopen jaar gebombardeerd. Het is echt een kroon op ons werk. We werken er ook echt hard voor. Het is niet dat we een paar keer de straat op gaan en wat trucjes doen.”

Van Nieuwkerk: “Je maakt ook echt een fantastisch programma. Ik heb meegedaan, ik vond het een fantastisch programma, alleen Arjen Lubach heeft zo gescoord de afgelopen weken, dus het was verrassend.”

Mids: “Arjen Lubach had ik het ook zeker gegund.”

Van Nieuwkerk: “Maar men koos voor jouw vakmanschap.”

Goed gehumeurd als altijd begon Mids niet veel later aan twee nieuwe trucs, waarmee hij de studio en de kijker thuis weer wist te verbazen.

Zaterdag begint het nieuwe seizoen van Mindf*ck op NPO 1.

Foto: VARA
11 Reacties op “Matthijs had tv-beeld voor Mindf*ck niet verwacht”


 1. Meneer Kaktus

  Geweldig programma waarbij je mond steeds van verbazing openvalt. Als dat bij Virgien gebeurt, prop ik Kaktus jr. altijd snel even naar binnen!

 2. Jawie

  Vinger op een interessante plek, mc. Bizar is een woord voor wat er gebeurde. Die Mat. – valt die even door de mand als vriendjesnoemer. Te pas en te onpas, gewoon in zijn gezicht voor al het kijkende gepeupel, je gast neerhalen om een maatje te promoten. Want dat maatje had ”natuurlijk gewoon moeten winnen zeg nou eerlijk”?
  Maar ik waardeer het zeer dat er gewoon in dwdd op prime time door het gezicht van mindfuck verteld wordt dat het geen magie is, dat het schijn is, dat het niet echt tovenarij is wat er in zijn/hun programma gebeurd allemaal.
  Want ik zie hoor lees reacties van mensen die er niet aan willen dat het televisie is. Die zich liever blijven afvragen of die kindertelevisie-bijvoorbeeld-disney-sprookjeswereld toch echt bestaat. Die willen blijven geloven dat Als ze er maar hard in blijven geloven en met hun hakken tegen elkaar klikken, ze het zelf ook zouden kunnen…

 3. Anoniem

  @jawie Goed verwoord. En ja weer Matthijs. De man is schaamteloos en heeft het zelf maar niet door. Dieuwke Wynia heeft hem zo gemaakt. Als je de eerste 5 jaar Dwdd kijkt en alle programma van Matthijs daarvoor dan is hij helemaal niet zo. Ik ben jaren geleden al afgehaakt bij Dwdd. Helemaal niet zo’n goed programma en verdiend helemaal niet zo veel kijkers. Het is een eng clubje!

 4. lvs2015

  Wie nou welke prijs in Nl wint,mij om het even en boeie. Wat ik raar vind is dat mensen zo gaga worden van dat mindfuck gebeuren als iedereen die al een tijdje op deze rondloopt weet dat het gewoon illusie is, alias David Copperfierld op tv. Meer niet. Tis niet nieuw,tis niet verrassend het is gewoon oude trucjes in een nieuw jasje met veel marketing en camera-beelden als hulp om het zo “echt”mogelijk te maken. Of moet ik ook nou de welbekende Rasti Rostelli opsommen even los van zijn hypnose truc.

 5. Alex

  Victor was niet heel scherp.

  Bij zijn tweede truc zag je dat hij bij het servet al geen ring meer vast had en hij op het ijsblok ‘klopte’ waarna hij de ring er via een gleuf in deed.

  Het ijsblok is namelijk ook niet zo onderzocht en enkel aangenomen dat deze solide was.


  Matthijs was btw ook niet scherp, maar dat is hij het laatste jaar sowieso niet meer.

 6. Jawie

  Alex, het ijsblok was geen ijs. Het hart was wit, dus luchtig. In de keren dat V naar beneden boog moet er iets gebeurd zijn met de ring die hij in hartvrije blok ijs dropte onder tafel. Beetje vloeistof , schuim of oplossing dat snel bevriest terwijl hij nog even, hij zei het al, Afleidde. Het moest in een zak, omdat je anders zag dat het ijs niet smeltte als je gewend bent?
  Ik gok maar wat.

 7. Anoniem

  @Ive2015 Ja ik snap ook dat iedereen of zo veel vol is van dit soort trucjes. Niet echt iets nieuws alleen anders gebracht. Oude wijn in nieuwe zakken. Dat is niet erg maar, dat op de borst slaan gaat wel erg ver. Je hebt trouwens Hans Kazan niet genoemd.

 8. Jawie

  smolt, ik weet het wel, heus.

 9. welnu

  Wat vreemd dat Matthijs Victor niet op zijn voorhoofd kuste, dat doet hij normaal gesproken zo graag.

 10. Andreas

  Dominee Van Nieuwkerk van de Linkse Kerk had het graag allemaal anders gezien en predikt dat op sluwe wijze.

 11. Mark

  Neppe gedoe met Viktor Mids, ik kijk er dwars doorheen. En Matthijs maar net doen alsof ie verbaast is gisteren in DWDD. Goedkope goocheltruukjes. Mindf*ck my ass.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.