Matthijs had tv-beeld voor Mindf*ck niet verwacht

Matthijs van Nieuwkerk had niet verwacht dat de Victor Mids-show Mindf*ck dinsdag met het tv-beeld voor beste amusementsprogramma naar huis zou gaan. Dat zei de VARA-ster donderdagavond tegen de goochelaar in De Wereld Draait Door. Mids kwam aan tafel zijn succes vieren, maar moest eerst door de zure appel heen: zowel zijn interviewer als zijn tafeldame hadden verwacht dat niet Mindf*ck, maar Zondag Met Lubach van Arjen Lubach de prijs zou winnen.

Het gaat goed met Mids. “Die prijs de afgelopen week was natuurlijk wel de kers op de taart van het afgelopen jaar“, zei hij aan het begin van het gesprek.

Van Nieuwkerk: “Dat wil ik geloven, maar ik zou denken: Arjen Lubach.”

Mids: “Wij zaten ook in het publiek te denken van: ja, die heeft natuurlijk de laatste tijd waanzinnige dingen gedaan. Het was spannend. De emotie liegt er niet om.”

Tafeldame Antoinnette Scheulderman: “Ik was er bij in het publiek toevallig en iedereen zat toen hij won echt van: huh! Want iedereen keek naar Arjen Lubach. We dachten dat hij zou gaan opstaan. Toen was het Mindf*ck.”

Mids: “Het was een waanzinnig moment. Je wordt als beste amusementsprogramma van het afgelopen jaar gebombardeerd. Het is echt een kroon op ons werk. We werken er ook echt hard voor. Het is niet dat we een paar keer de straat op gaan en wat trucjes doen.”

Van Nieuwkerk: “Je maakt ook echt een fantastisch programma. Ik heb meegedaan, ik vond het een fantastisch programma, alleen Arjen Lubach heeft zo gescoord de afgelopen weken, dus het was verrassend.”

Mids: “Arjen Lubach had ik het ook zeker gegund.”

Van Nieuwkerk: “Maar men koos voor jouw vakmanschap.”

Goed gehumeurd als altijd begon Mids niet veel later aan twee nieuwe trucs, waarmee hij de studio en de kijker thuis weer wist te verbazen.

Zaterdag begint het nieuwe seizoen van Mindf*ck op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen