Jan Roos terug naar de media: columnist op rechtse site

Geplaatst op do 30 mrt 2017 om 14:17

Jan Roos keert terug naar de media nu zijn poging om Tweede Kamerlid te worden is gestrand. Hij gaat aan de slag als columnist voor de rechtse nieuwssite De Dagelijkse Standaard. Dat hebben de presentator en site vandaag laten weten. De Dagelijkse Standaard staat bekend om zijn uiterst positieve berichtgeving over zeer rechtse partijen als PVV. Ook Roos is een rechtse meneer en dan ook van harte welkom. Hij begint morgen. “En ja, daar zijn we natuurlijk verschrikkelijk blij mee.”

Roos is volgens De Dagelijkse Standaard een mooie aanwinst. “Jan is al jaren hard aan de weg aan het timmeren in de media en recentelijk ook nog eens in de politiek.”

De Dagelijkse Standaard ziet het niet als een afgang dat Roos nul zetels behaalde bij de verkiezingen. “Hoewel hij op verkiezingsdag net naast de zetels greep slaagde Jan er wél in om het rechtsliberale gedachtegoed op de agenda te zetten — we kunnen ervan uitgaan dat de VVD nooit zo’n rechtse campagne gevoerd had als VNL niet klaarstond om op rechts wat zetels af te pakken.”

Daar komt natuurlijk nog eens bij dat Roos Eva Jinek heerlijk op haar plaats zette toen ze hem aanviel. Het gevolg was dat Jinek dagenlang onder vuur lag en haar reputatie een behoorlijke opdoffer te verwerken kreeg. Waarom? Omdat, hoewel ze hem keihard aanviel, Roos netjes en rustig bleef. Zo doen wij van rechts dat.”

Morgen is rond het middaguur de eerste column van Roos te lezen op dedagelijksestandaard.nl.

Foto: PowNed
12 Reacties op “Jan Roos terug naar de media: columnist op rechtse site”


 1. Herman

  Die laatste 2 alinea’s zijn satirisch bedoeld neem ik aan?

 2. Michiel

  Leuk zeg! Hij verdwijnt naar een site waar ik gelukkig nooit kom! Daaaag Jantje Roosje!

 3. F'iscadel

  Goed besluit. DDS is een degelijke nieuwsbron die niet mag worden genegeerd. Jan Roos zal daar goed op inspelen!

 4. Ron

  De rechtse HOAX site…

 5. Henk II

  Preken voor eigen parochie is het enige wat er nog opzit voor Jan Roos. En DDS is een marginale site, dus uitstekend voor iemand van het kaliber van Roos: zijn eigen parochie bleek tenslotte te klein voor een Kamerzetel.

 6. 1999

  Haha, nu mag Jan weer onderaan de carrièreladder beginnen…

 7. David

  Clowntje Roos. Lachwekkend….

 8. Otto Groeneveld

  Rechts deze autist, rot lekker op met die gek die is net zo min liberaal als Pinokkio. Als je zou vragen waar liberalisme vandaan komt en waar het voor staat dan staat hij met zijn autistische bek vol tanden. Kut journalist.

 9. Rogier, Amsterdam

  Zijn we nog niet van dat hopeloze geval af.

 10. Anoniem

  Het nieuwe rechts ,ik denk niet dat de vvd zich hier in herkent.

 11. Moud

  Herman 14.23, dat mag ik toch hopen.

 12. Rutger

  Hier is een artikel te vinden met de man achter DDS. Gezellige, genuanceerde man ahum…

  http://www.volkskrant.nl/opinie/hoofdredacteur-dagelijkse-standaard-mensen-hebben-het-gehad-met-de-volkskrant-wen-er-maar-aan~a4462425/

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.