Hallo Nederland met Pasen in polygoonstijl

Geplaatst op do 30 mrt 2017 om 10:35

Het nieuwsprogramma Hallo Nederland, de Editie NL van NPO 2, brengt op Tweede Paasdag een eerbetoon aan het Polygoonjournaal. Dat heeft Omroep MAX vandaag bekendgemaakt. In de speciale uitzending maken drie voormalig cameramannen van het Polygoonjournaal een moderne reportage in polygoonstijl, waarbij de stem van Robert Bloemendal te horen is. De zoon van wijlen Philip Bloemendal bootst in de uitzending de karakteristieke polygoonstem van zijn vader na.

In de Hallo Nederland-special van Tweede Paasdag wordt bovendien gebruik gemaakt van het zeer rijke polygoonarchief. Ook wordt er teruggeblikt naar het werk bij het Polygoonjournaal: hoe ging dat?

Ruim vijftig jaar lang stonden wekelijks mensen in de rij om naar de bioscoop te gaan voor een nieuw Polygoonjournaal. Voor een lange periode was dit de belangrijkste nieuwsbron voor de Nederlandse burger.

In 1987 werd de stekker uit het Polygoonjournaal getrokken. Nu, 30 jaar later, eert Hallo Nederland het Polygoonjournaal en zijn makers middels deze speciale uitzending.

Hallo Nederland is elke werkdag om 18.30 uur te zien op NPO 2.

Foto: MAX
3 Reacties op “Hallo Nederland met Pasen in polygoonstijl”


  1. Sprinkhaan

    Lang leve het verleden. *KOTS*

  2. Ineke

    O those good old days! Tan en ik waren in die tijd nog niet bij elkaar….

  3. Wendelien

    Leuk idee! Schot in de roos voor de doelgroep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.