Hallo Nederland met Pasen in polygoonstijl

Het nieuwsprogramma Hallo Nederland, de Editie NL van NPO 2, brengt op Tweede Paasdag een eerbetoon aan het Polygoonjournaal. Dat heeft Omroep MAX vandaag bekendgemaakt. In de speciale uitzending maken drie voormalig cameramannen van het Polygoonjournaal een moderne reportage in polygoonstijl, waarbij de stem van Robert Bloemendal te horen is. De zoon van wijlen Philip Bloemendal bootst in de uitzending de karakteristieke polygoonstem van zijn vader na.

In de Hallo Nederland-special van Tweede Paasdag wordt bovendien gebruik gemaakt van het zeer rijke polygoonarchief. Ook wordt er teruggeblikt naar het werk bij het Polygoonjournaal: hoe ging dat?

Ruim vijftig jaar lang stonden wekelijks mensen in de rij om naar de bioscoop te gaan voor een nieuw Polygoonjournaal. Voor een lange periode was dit de belangrijkste nieuwsbron voor de Nederlandse burger.

In 1987 werd de stekker uit het Polygoonjournaal getrokken. Nu, 30 jaar later, eert Hallo Nederland het Polygoonjournaal en zijn makers middels deze speciale uitzending.

Hallo Nederland is elke werkdag om 18.30 uur te zien op NPO 2.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen