Geert Wilders wil niet met Victor Reinier aan tafel

Een van de redenen waarom Geert Wilders niet in talkshows aanschuift, is omdat hij niet aan tafel wil zitten met voor hem onwelgevallige types. Dat zei zijn nummer twee Fleur Agema woensdag in Pauw & Jinek: De Verkiezingen. Agema zat aan tafel naast Dolf Jansen, maar eigenlijk had Pauw & Jinek nog iets veel ergers in gedachten: Victor Reinier. “Vanmiddag was er ook nog sprake van dat Victor Reinier hier aan tafel zou zitten. Die heeft Geert met Hitler vergeleken. Dat is natuurlijk onsmakelijk.

Naast iemand als Reinier zou Wilders nooit willen zitten. “Dolf is ook niet al te aardig over de PVV. Die zou het liefst zien dat de stop uit Almere gaat als wij daar de grootste worden, dus ik snap dat Geert Wilders daar heel regelmatig helemaal geen zin in heeft.

Agema durft wél. “We hebben dit een hele poos geleden al toegezegd. Er zou een nummers-twee-debat zijn, dat is niet helemaal van de grond gekomen. Mona en ik mogen zo in debat en met Mona ga ik altijd graag in debat.

Pauw vindt die redenering niet zo sterk: “Als er nou iemand niet bang is, is het wel Geert Wilders wat dat betreft. Ik kan me best voorstellen dat je over een zwak debater zegt dat hij dat misschien niet wil, maar Geert Wilders is iemand die dat allemaal vrij makkelijk aankan.”

Agema: “Hij kan het heel makkelijk aan, maar toch maakt hij daarin zijn keuzes. We bepalen vooral zelf wat we doen en wat er allemaal gebeurt.

Foto: VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen