AD snoeihard over Ninja Warrior: ‘Dit is kinder-tv’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD is snoeihard over Ninja Warrior, het nieuwe prestigeproject van SBS 6. De show kan maar beter verhuizen naar een weekendochtend. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Jong had hoge verwachtingen van het programma na de ronkende aankondigingen. “Dat leverde meteen de eerste teleurstelling op: was dit het nou? Een stel verklede lolbroeken en sportschooltypes die een uit de kluiten gewassen hindernisbaan te lijf gaan?“, aldus de tv-kenner.

Ze vraagt zich af waar ‘al die fuzz’ nou om was. “Om een XL-versie van de stormbaan die al zou oud is als Sterrenslag, Staatsloterijshow en, wat recenter, Wipeout?

De show wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij. Volgens De Jong was Van der Geest ‘uiterst ongemakkelijk’ in de rol van amusementspresentator. “Dit is toch niks voor hem? Laat die jongen lekker op locatie programma’s maken, zoals Fort Oranje. Daar is hij op zijn plek.

De Jong is onverbiddelijk: “Conclusie: je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat SBS 6 op de zoveelste flop afstevent”, zegt ze. “Zend dit programma voortaan op zondagochtend uit. Kinderen vinden dit soort waaghals-tv namelijk geweldig.

Ninja Warrior begon afgelopen donderdag op prime time met een voorzichtige 617.000 kijkers en 9 procent marktaandeel, precies op het avondgemiddelde van de zender.

De tv-recensie van Angela de Jong over Ninja Warrior kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen