BNN maakt eigen Queer as Folk

BNN komt met een eigen Queer as Folk. Net als in die Amerikaanse serie draait het ook in de nieuwe BNN-serie Queer Amsterdam om de LGBT-gemeenschap. Dat heeft de omroep laten weten. Queer Amsterdam komt niet op één van de tv-zenders van de NPO, maar zal bij wijze van experiment worden uitgezonden op YouTube. Het gaat dan ook niet om een volwaardige dramaserie, maar om een negendelige serie afleveringen die allemaal niet langer dan rond de zes minuten duren.

Volgens BNN is het hoog tijd voor deze serie, omdat ‘hetero’s, homo’s, mannen, vrouwen, transgenders, biseksuelen allemaal in hokjes worden geplaatst’. “Deze lijken de wereld overzichtelijker te maken, maar laten vooral ook zien hoe het níet zit. Treed daarom binnen in de wereld van Queer Amsterdam, onze nieuwste YouTube dramaserie waarin queers de hoofdrol spelen.”

Net als Sam (Stephanie van Leers) besluit als man door het leven te gaan, ontmoet ze een lesbisch meisje dat op haar valt als meisje… “Vergeet de zoveelste excuushomo en ga eens zitten voor de veelzijdigheid die de queer-gemeenschap in petto heeft. Géén met handen wapperende handtashomo als gay best friend maar hardcore feministen, genderqueers en dragqueens in de hoofdrol. Queer doorbreekt bestaande taboes en maakt je wegwijs in een, voor velen, onbekende wereld.”

De dramaserie is gemaakt door drie jonge makers die middenin de LGBT-gemeenschap staan. Zij willen de veelzijdigheid van deze gemeenschap zichtbaar maken voor een groter publiek.

De eerste aflevering is op woensdag 8 februari om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van BNN via youtube.com/OmroepBNN.

Foto: BNN

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen