Winston Gerschtanowitz stapt over naar SBS 6

Winston Gerschtanowitz (40) maakt de overstap van RTL 4 naar SBS6, waar hij een contract heeft getekend voor de aankomende drie jaar. Bij SBS 6 gaat hij grote studioshows presenteren zoals Wat vindt Nederland? en Mensenkennis. Dat heeft SBS laten weten. Gerschtanowitz is enthousiast. “Voor mij is dit een hele logische, volgende stap in mijn carrière. Als klein jongetje wilde ik altijd grote studioprogramma’s presenteren. Nu deze kans voorbij komt, grijp ik die met beide handen aan.”

Hij vervolgt: “Dankbaar kijk ik terug op de vele prachtige jaren bij RTL Boulevard en nu kijk ik uit naar de aankomende projecten bij SBS 6!

Televisiedirecteur Remco van Leen is blij met zijn komst. “Winston werkt al ruim twintig jaar voor en achter de schermen bij tv. Hij is een ervaren vakman en als presentator inmiddels een vertrouwd gezicht bij de mensen thuis. Als tv- en contentmaker barst hij bovendien van de creatieve, commerciële en innovatieve ideeën. Daarmee sluiten zijn ambities en die van SBS perfect op elkaar aan.

Gerschtanowitz presenteerde jarenlang RTL Boulevard maar ook programma’s zoals Let’s get married, Postcode Loterij: Beat the crowd en Your face sounds familiar.

Wat vindt Nederland? is een spelshow die draait om de mening van landgenoten over uiteenlopende, actuele zaken. In Mensenkennis moeten BN’ers het gedrag inschatten van mensen die in onverwachte situaties worden gebracht.

SBS is voor eenderde in handen van John de Mol. Gerschtanowitz was tot voor kort de rechterhand van De Mol bij tv-producent Talpa Media.

Gerschtanowitz’ vrouw Renate werkt ook bij SBS 6. Zij is de presentatrice van Shownieuws, een programma met nieuws over bekende Nederlanders en bekende buitenlanders.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen