Veel tv-klachten Bond tegen Vloeken: van Jinek tot Idols

De Bond Tegen Vloeken ontvangt nog altijd veel klachten over gescheld op tv. De lelijke taal in De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld haalde onlangs het nieuws, maar ook over veel andere programma’s wordt geklaagd. Dat stelt de bond vandaag in het AD. Gescheld op tv komt zenderbreed voor. “We krijgen klachten over het schuine gehalte van Voetbal International en de krachttermen die jurylid Eva Simons in Idols het publiek inslingerde, zorgden eveneens voor verontwaardiging.”

Daar houdt het niet op. “Ook over scheldende gasten of expliciete filmpjes in gevestigde, keurige programma’s als Jinek of Met het mes op tafel komen meldingen bij ons binnen.’

Ferry Doedens in De Gevaarlijkste Wegen spande echter wel de kroon met taalgebruik als ‘godverjezus wat een stinkzooi, kutjeplofkip’. “De teneur van de bezwaren: onbegrijpelijk dat BNN zulke scheldkanonnades uitgebreid en achteloos in beeld brengt terwijl ouders en kinderen samen zitten te kijken.

Het kan écht niet, aldus de bond. “Het is geen realityshow als Oh, oh Cherso, maar een serie die is gemaakt van belastinggeld. We gaan er binnenkort ook over praten bij BNN of dit niet anders kan.

Het AD-artikel Al die ‘godvers’ op tv spuugzat kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen