Tom Egbers: ‘Voetbal Inside is een factor’

Studio Voetbal-ster Tom Egbers erkent de status van de RTL 7-show Voetbal Inside. Dat is dit weekend te lezen in Het Parool. Studio Voetbal wordt vaak op de hak genomen door VI. Ondanks dat vindt Egbers toch dat het een programma met gezag is. “Voetbal Inside neemt vaak het draaiboek van Studio Voetbal nog even door. ‘Heb jij gehoord wat Co Adriaanse nu weer zei?’ Als ik elke keer dat er iets vervelends over mij gezegd wordt, zou reageren, zou ik er een dagtaak bij hebben.

De kritiek raakt Egbers niet: je moet dat programma met een korrel zout nemen, vindt hij. “Voetbal Inside pretendeert niet dat ze de wijsheid in pacht hebben. Ze willen een entertainend, onderhoudend programma maken.”

Er is wel eens kritiek op het feit dat VI een meningenfabriek zou zijn. Volgens Egbers is dat niet zo vreemd, omdat je op zondagavond al de samenvattingen hebt én de analyses in Studio Voetbal. Op maandag, als VI uitzendt, kun je dan niet hetzelfde gaan doen en zeggen. “Alleen beschrijven wat er gebeurd is en hoor en wederhoor toepassen is niet genoeg. Dat is voor mij een verklaring dat er zo veel meningen zijn.

De mannen van VI zijn echte entertainers, stelt Egbers. “Van der Gijp heeft verstand van voetbal, Derksen is een begenadigd spreker. Hij wordt niet voor niets gevraagd door Pauw en Jinek. Los van de vraag of ze altijd gelijk hebben: Voetbal Inside is een factor.

Het Parool-interview met Tom Egbers kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen