Giel Beelen heeft geen spijt van vertrek uit eredivisie

Giel Beelen heeft er geen spijt van dat hij uit eigen beweging is gestopt met zijn ochtendspitsshow op 3FM. Dat zegt de radiomaker, die dit weekend ook zijn topsalaris van 565.000 euro verdedigt, in het AD. De ochtendspits is vanwege het hoge aantal luisteraars dé prestigieuste uitzendplek voor radiomakers. Nu Beelen alleen nog ’s avonds in het weekend te horen is, heeft hij status ingeleverd. “Ik vind het juist een verlossing. Ik heb die aandacht nooit aantrekkelijk gevonden“, zo vertelt hij.

Beelen geloofde nooit in zijn roem, stelt hij. “Als je in je status gaat geloven, ga je druk voelen en dat tast je creativiteit aan. Ik piep er niet over dat ik bekend ben geworden, maar als het zonder had gekund, had ik ervoor getekend.

Op de vraag of hij zijn carrièremove niet ziet als een degradatie van de eredivisie naar de eerste divisie, zegt hij: “Ik zie het zelfs als een voetballer die zich realiseert dat badminton hem toch meer ligt. Daar is hij helemaal verlost van zijn verleden en kan hij weer vrij en vrolijk bewegen.”

Als ik een ochtendshow bij een kleinere zender was gaan maken, was dat gek geweest. Nu ben ik op locatie 100 procent met live muziek bezig. Mijn afscheid is echt alleen maar goed geweest.”

Een groot interview met Beelen in het AD kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen