Fons van Westerloo wilde Peter Jan Rens niet hebben

Fons van Westerloo begrijpt wel dat veel mensen niet meer zo gecharmeerd zijn van Peter Jan Rens. Zelf wilde hij hem in zijn tijd als directeur van SBS 6 ook niet hebben. Dat zegt de oud-tv-baas in De Telegraaf. Rens ligt momenteel onder vuur, omdat hij momenteel loopt te acteren in een televisiesoap van RTL 5, terwijl vele gedupeerden nog geld van hem tegoed hebben. “Ik heb zijn diepe val jaren geleden zien aankomen toen ik directeur van SBS was“, aldus de televisiekenner.

Van Westerloo kreeg als SBS-baas een aanbod van John de Mol om vele hitprogramma’s, inclusief de bijbehorende presentatoren, over te nemen van RTL. “De Mol kon het destijds beter vinden met SBS dan met zijn grote klant RTL.”

De komst van sterren als Peter R. de Vries en Robert ten Brink zag hij wel zitten. “Maar Rens? Omdat we zo’n mooie deal konden maken, gaven we toe aan Johns smeekbeden om tevens Peter Jan over te nemen.

Het is uiteindelijk niets geworden met Rens. Net zoals nu, aldus de voormalig baas van zowel RTL als SBS.

De Telegraaf-column van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen