Volkskrant: ‘AD-oliebollentest mediaflop van de week’

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 11:46

Na AT5 maakt ook de Volkskrant gehakt van de oliebollentest van het AD. De krant vindt het dagblad wel erg wreed en roept het AD  uit tot mediaflop van de week. Dat is te lezen in de wekelijkse rubriek Top & Flop. Het AD riep bakkerij Venekamp van Alfred Kroeze uit de allerslechtste oliebollenbakker van Amsterdam, waardoor hij moest huilen voor de camera van stadszender AT5. De Volkskrant vraagt zich af of dit nou nodig is. “Leed in oliebollenland“, aldus de krant.

De oliebollensmullers van het AD maken elk jaar álle uitslagen bekend, dus niet alleen de beste bakkers. “Het AD hield het niet alleen bij een top-10, maar vond het ook nodig om de slechtst uit de bus gekomen oliebollenbakkers uit te lichten. Een gebroken hart in Amsterdam was het gevolg“, stelt de Volkskrant.

Het AD is meedogenloos: de oliebollen van bakker Kroeze zouden ‘gebakken lucht’ zijn en een te prominente kaneelsmaak hebben. Het maakt hem aan het huilen. “Hartverscheurend”, vindt de Volkskrant.

De Volkskrant hoopt dat de collega-krant zich volgend jaar wat menselijker opstelt. “Kom op, AD-jury, volgend jaar een tandje minder wreed in jullie oordeel.

Lees ook: Provincialen boos: ‘AD proeft alleen Randstad-bollen’ (gisteren)

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: AT5
22 Reacties op “Volkskrant: ‘AD-oliebollentest mediaflop van de week’”


 1. Anoniem

  Opvallend dat alle top bakkers uit regio rotterdam komen.

 2. Anoniem

  Totaal niet realistisch deze test. En buiten dat hebben we in dit land meer behoefte aan beetje positief nieuws en saamhorigheid (in een wereld die bijna op zijn gat ligt).

 3. H.Appen

  Dit is al jaren zo. Maar omdat er nu een enorme huilie is is het opeens een flop. Right.

 4. Herman Hoogsteder

  Die huilebalk moet gewoon zorgen dat hij volgend jaar wel een goede oliebol bakt,dat is namelijk ondernemen.Huilen past niet bij een ondernemer die de waarheid niet kan horen.

 5. Grumpy

  Ach Herman jongen, wat een stoere praat.

 6. Vanasyl Snonim

  De flop van het jaar: De Volkskrant

 7. gtstfites

  Wie voor de camera huilt is zelf een soort van miet jeen pussy maar ja wat wil je met zon Amsterdamer!!

 8. John

  Wat een gezeik.

 9. Anoniem

  Whatever omdat hij huilie doet is het opeens zielig.

  miljoenen mensen miljoenen smaken. Wat een onzin dit.

 10. Annie

  Bek dicht jij.

 11. Truus Tuinboon

  Annie, ga je muts wassen. Hij ruikt naar zure oluebollen.

 12. Ans

  @ Truus

  Leer eerst schrijven voor je onzin uit gaat kramen.

 13. Truus Tuinboon

  Als jij je muts wast. (Must wats)

 14. Truus Tuinboon

  ….want ik ruik ‘m hier helemaal!

 15. Walter

  Wie leest nou artikelen uit de Volkskrant, of überhaupt de Volkskrant?

 16. DOEI

  Ik.

 17. lvs2015

  Ja hoor. Typisch Nederland. Er zijn weer een paar op hun zieltjes getrapt en er wordt weer tegen de ´heilige´instanties aangeschopt alsof er sprake is van vriendjespolitiek en men bewust oliebollen kramen benadeeld. En als men er goed voorstaat dat accepteert men wel de uitslag van de test. Wat zeg ik…Dan schreeuwt men het van de daken en plakt men het zelf op de ramen van de eigen winkel. Nu het niet in het straatje past deugt er weer niks en wordt het belachelijk gemaakt door de gutmenschen.

 18. DEURDONDEREN!

  @lvs2015

  Bek dicht, schwanz de behanger. Spreek zogenaamd zoveel talen, maar noemt iets wat overal ter wereld gebeurt ‘typisch Nederlands’. Jaaaaaaaaaa hoooooooooooorrrr!

 19. Roger

  Niet dat ik het eens ben met die test, maar het is al JAREN zo. Waarom is het nu ineens een probleem?

 20. Bep

  Roger, het commentaar wordt wel steeds erger, daar maken ze meer werk van dan van oliebollen proeven, het slaat door.Ze moeten maar eens een nieuw team gaan sturen, normale mensen.

 21. Daan

  De AD test begint voor het AD steeds meer een zelfverheerlijkend mediaspektakel te worden, waarbij het nauwelijks nog om de test draait maar meer om al die spitsvondigheden van de jury. Jammer.

 22. Roger

  @Bep

  Blijkbaar gaat het de Volkskrant niet om het commentaar zelf, maar om het feit dat ze ook de slechtste oliebollenbakkers bekend maken. Da’s niks nieuws.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.