Volkskrant: ‘AD-oliebollentest mediaflop van de week’

Na AT5 maakt ook de Volkskrant gehakt van de oliebollentest van het AD. De krant vindt het dagblad wel erg wreed en roept het AD  uit tot mediaflop van de week. Dat is te lezen in de wekelijkse rubriek Top & Flop. Het AD riep bakkerij Venekamp van Alfred Kroeze uit de allerslechtste oliebollenbakker van Amsterdam, waardoor hij moest huilen voor de camera van stadszender AT5. De Volkskrant vraagt zich af of dit nou nodig is. “Leed in oliebollenland“, aldus de krant.

De oliebollensmullers van het AD maken elk jaar álle uitslagen bekend, dus niet alleen de beste bakkers. “Het AD hield het niet alleen bij een top-10, maar vond het ook nodig om de slechtst uit de bus gekomen oliebollenbakkers uit te lichten. Een gebroken hart in Amsterdam was het gevolg“, stelt de Volkskrant.

Het AD is meedogenloos: de oliebollen van bakker Kroeze zouden ‘gebakken lucht’ zijn en een te prominente kaneelsmaak hebben. Het maakt hem aan het huilen. “Hartverscheurend”, vindt de Volkskrant.

De Volkskrant hoopt dat de collega-krant zich volgend jaar wat menselijker opstelt. “Kom op, AD-jury, volgend jaar een tandje minder wreed in jullie oordeel.

Lees ook: Provincialen boos: ‘AD proeft alleen Randstad-bollen’ (gisteren)

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: AT5

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen