Trouw publiceert nepinterview met Geert Wilders

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 14:03

De media gaan steeds creatiever om met het stilzwijgen van Geert Wilders. Dagblad Trouw heeft er nu voor gekozen om een nepinterview met de PVV-leider te publiceren. Dat is te lezen in de kiosk. Trouw wil zijn lezers duidelijkheid verschaffen over de plannen van Wilders, maar hij weigert bijna elk interview. “Wat wil Wilders? Vragen van deze krant beantwoordt hij niet. Vandaar dit nepinterview – met echte Wilders-uitspraken van de afgelopen jaren“, is te lezen in het dagblad.

De journalisten van Trouw hebben genoeg vragen. “Wat bedoelde PVV-leider Geert Wilders deze maand toen hij na zijn veroordeling voor discriminatie zei dat hij als premier ‘schoon schip’ wil maken in Nederland? Het is gissen. Als VVD-Kamerlid praatte hij nog wel eens met deze krant, als PVV’er laat hij het al jaren bij hooguit een paar zinnen.”

Op interviewverzoeken komt geen reactie, stelt Trouw. “‘Wat wilt ú met Nederland?’, had de parlementaire redactie Wilders simpelweg willen vragen. ‘Hoe bedoelt u: de grenzen dicht?’ of ‘Zijn àlle migranten ongewenst?’. Het kwam er nooit van.

Er waren wel antwoorden. Wilders liet soms iets los over zijn concrete plannen met Nederland – in andere kranten, de Tweede Kamer, op sociale media, voor tv-camera’s. Met al die antwoorden, zoveel mogelijk ontdaan van retoriek, stelde Trouw een nooit gehouden interview met Geert Wilders samen.

De uitspraken van Wilders in het fictieve interview zijn afkomstig uit de laatste vier Algemene Politieke Beschouwingen, Tweede Kamerdebatten van de afgelopen jaren, statements op zijn eigen website, zijn slotwoord in de rechtbank bij de regiezitting van maart en interviews in De Telegraaf, Algemeen Dagblad en De Limburger.

Het nepinterview kunt u lezen op de website van Trouw.

Foto: NOS
6 Reacties op “Trouw publiceert nepinterview met Geert Wilders”


 1. Jordi

  Trouw, De Volkskrant: opdoeken deze ouderwetse en ophitsende kranten.

 2. Anoniem

  Dit is toch te ziek voor woorden!

 3. b

  Goed gedaan , deze ondemocratische eenmans partij moet met de billen bloot. Als populist steeds maar laten horen wat een minderheid denkt te willen loopt op zijn eind. De man heeft geen plannen en zal ze op een onderwerp na ook nooit krijgen. Misbruikt zijn kiezers voor eigen gewin.

 4. Rubicon

  Sterke actie van Trouw. Grappige is dat Wilders consequent middelvinger opsteekt tegen media maar als ie interview wil geven de media als knipmessen klaar staan. Negeer hen die jou negeren zeg ik

 5. Lien

  En zo gezegd. Wie dit leest is gek. Een nepinterview. Verzin wat beters dagblad Trouw. Dit wordt uw ondergang.

 6. Mvnk

  B. Eensch met u. Lien gij ben een van de enge n.s.b volgers. Te dom om te antwoorden laat staan iets juist bezien. Gij en de uwe vind ik doodeng. Nooit heb ik een politiek figuur zo zien zagen aan onze democratisch stelsel alsmede de trias politica. Google maar eens muts. Denk niet gezien bovenstaand dat vermogen hebt te begrijpen,maar toch. Transparantie is zo belangrijk. N korea is. dat niet. Leuk om eens te bezien op y tuub. Blijf zo lang moglich bitte. Of als team “uitje”. Neem de brievenbus bezoeker alsmede de yorams, agema, fritsen,grausie,boksma,teraskopstoter und so weiter mee. Leuk clubje hebben jullie dan. # trots

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.