Tijs van den Brink voorspelt: ‘Geen zetel voor Sylvana’

Tijs van den Brink heeft zijn glazen bol opgepoetst. Met de verkiezingen in aantocht doet hij enkele voorspellingen over de uitslagen in maart: hij ziet Geert Wilders met 31 zetels de grootste worden en Sylvana Simons naast een zetel grijpen. Dat laat hij weten in een column op de Radio 1-site. Van de vele nieuwe politieke partijen gaan alleen Jan Roos‘ VNL en Tunahan Kuzu’s DENK zetels pakken, denkt Van den Brink. Hij verwacht dat beide heren ervandoor gaan met twee zetels.

Maar de andere kleintjes krijgen niets, meent Van den Brink. “Hij zou me verbazen als Jan Dijkgraaf van GeenPeil, Thierry Baudet van het Forum voor Democratie, Nieuwe Wegen van Jacques Monasch en Sylvana Simons van Artikel 1 in de Tweede Kamer belanden.

Het is allemaal vlees noch vis, vindt hij. “Dijkgraafs partij vindt niks dus waarom zou je daar op stemmen, Baudet heeft met Wilders en Roos te grote concurrentie en Sylvana zit in een te kleine niche waar Kuzu, Klaver en Asscher ook al stemmen vandaan halen.”

De massa gaat volgens Van den Brink echter voor Wilders. “Bij het Oekraïne-referendum, de Brexit en de verkiezingen in Amerika bleek de tegenstem sterker dan verwacht en die stem wordt in Nederland bij uitstek vertegenwoordigd door Wilders. Hij haalt 31 zetels, zeven meer dan zijn beste uitslag tot nu toe, 24 in 2010.

De column van Van den Brink kunt u lezen op de website van Paravisie Radio 1.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen