Sky Radio krijgt 7,3 voor kerstprogrammering

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 13:01

Luisteraars van Sky Radio beoordelen de kerstprogrammering die van 6 tot en met 26 december te horen was met het rapportcijfer 7,3. Dat blijkt uit onderzoek van RadioCall, in opdracht van Sky Radio. De zender spreekt van een hoge score. Ook de luistercijfers waren hoog: “5,8 miljoen Nederlanders luisterden in de weken voor en tijdens kerst naar The Christmas Station. Eén op de vier 4 Nederlanders luisterde op Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag naar Sky Radio.”

Zenderbaas Uunco Cerfontaine stelt dat de luistercijfers met 20 procent gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar kerst. “Het is geweldig dat zoveel mensen kerst vieren met Sky Radio. Er is veel concurrentie, maar luisteraars weten gelukkig dat de ultieme kerstsfeer alleen te vinden is bij The Christmas Station. Fijn dat we daar zoveel mensen een plezier mee doen. We verheugen ons alweer op de Kerst van 2017!

Ruim twee weken lang stond Sky Radio geheel in het teken van non-stop kerstmuziek. De hele maand kwamen populaire en bekende kersthits voorbij zoals All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey, Last Christmas van Wham! en Driving Home For Christmas van Chris Rea.

Last Christmas-zanger George Michael overleed op Eerste Kerstdag.

Foto: Sky
12 Reacties op “Sky Radio krijgt 7,3 voor kerstprogrammering”


 1. Radiogaga

  Een 7,3 voor de hele dag Mariah Carey en Wham, welke eencellige weekdieren hebben deelgenomen aan dat onderzoek?

 2. Anoniem

  @Radiogaga

  De luisteraars van Sky Radio hebben dat cijfer gegeven. En zij luisteren omdat ze het leuk vinden. Logisch dat er dan een hoog cijfer uit het ‘onderzoek’ komt.

 3. Menno

  Met de aller lelijkste reclame ever. Met een ugly horror kerstman en twee lelijke wijven poster.

 4. Hoebee

  @Menno

  Je moeder is een lelijk wijf.

 5. De Enige Echte Top 4000

  Wij hebben de hele maand 6-26 dec. naar de Top 4000 op Radio 10 geluisterd met af en toe een Kerstplaat.
  Na de Top 4000, vanaf 24 dec. Kerstavond alleen maar Kerstplaten en aangepast George Michael. Maar op verzoek tussendoor ook een rustige Status Quo plaat i.v.m. de overleden gitarist! Super.
  Mijn cijfer: 8.0.

 6. Rogier, Amsterdam

  25 Kersthits die je elk jaar hoort door een computer at random laten afspelen en dan je luisterpubliek vragen wat ze ervan vinden om je daar vervolgens mee op de borst te kloppen. Wat een giller.

 7. piet

  Willen de figuren die kritiek hebben over SKY radio met hun kerstplaten svp hun mond houden.Anders doe ik het even.Als de mensen die muziek mooi vinden moeten ze gewoon naar blijven luisteren.

 8. Anoniem

  Knap met alleen radio 6 miljoen mensen die naar je luisteren. De Top 2000 en Serious Request worden flink geholpen door tv zendtijd bij de NPO (zelfs themakanaal). Radio blijft dus een giga belangrijk medium

 9. tony peronie

  Hahah ik denk aan het spreekwoord een slager keurt zijn eigen vlees. Wat een verschrikkelijke klote zender Sky. Piepstemmetje van Cas van Iersel. Het magische toverwoord is Mickey. Hahahhahhaha wat een puin zeg

 10. Jaap

  Wij van WC Eend adviseren WC Eend :-P

 11. Otto Groeneveld

  Hahahaha hoe zielig zijn julllie

 12. aammehoela

  De enige zenders die een positief cijfer verdienen zijn Radio 10 en NPO 2 met hun top 4000 en top 2000. De rest herhaalt of draait kerstplaten. Ze geven gewoon aan dat ze de concurrentie niet aankunnen tijdens de kerstperiode.
  Zoals eerder gemeld: ben wel benieuwd naar het nieuwe Veronica vanaf a.s. maandag. En Sky, een zender die je tijdens de kerstperiode juist niet aanzet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.