NPO 1 pakt uit met depressief gala op Blue Monday

NPO 1 staat op maandag 23 januari op een bijzondere manier stil bij Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Het station komt op die dag om tien uur ’s avonds met het Depressiegala, gepresenteerd door Anita Witzier. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Artiesten als Mike Boddé, René van der Gijp, Martine Sandifort en The Voice Kids-winnaar Laura van Kaam vertellen op deze avond hun persoonlijke ervaringen en vragen daarmee aandacht voor depressie.

Met de televisiepremière van het Depressiegala willen de makers het taboe op depressie wegnemen zodat mensen erover durven praten. “Praten is de belangrijkste stap”, benadrukt Witzier. “Want pas dan kunnen we de signalen van een depressie op tijd herkennen en er wat aan doen.

Van der Kaam onthulde kort geleden via Facebook dat ze met depressie kampt. Haar coach en ‘tante’ Karin Bloemen – zelf een ervaringsdeskundige – zoekt haar op voor een eerlijk gesprek over hun demonen. Ook de andere BN’ers vertellen hoe zij er uiteindelijk ervoor kozen om hun ziekte te delen met hun omgeving.

Het Depressiegala is een initiatief van de Mental Health Foundation die door middel van meer openheid over depressie het taboe wil terugdringen. “Praten over een depressie moet net zo normaal worden als praten over lichamelijke klachten”, vindt psychiater en voorzitter van de stichting Bram Bakker.

Het Depressiegala vindt plaats op maandag 16 januari in Theater Amsterdam. De uitzending is een week later: maandag 23 januari om 22.00 uur op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen