Jelte Sondij vindt partij Thierry Baudet veelbelovend

Geplaatst op Fri 30 Dec 2016 om 11:01

BNN-VARA-ster Jelte Sondij, bekend van programma’s als Rambam, is onder de indruk van de kandidatenlijst van de Thierry Baudet-partij Forum voor Democratie. Dat laat hij weten op Twitter. Baudet maakte donderdag bekend met welke mannen en vrouwen hij na de verkiezingen in maart de Tweede Kamer in wil. Zo staat de bekende advocaat Theo Hiddema, die regelmatig aanschuift in RTL Late Night, op twee op de lijst. “De lijst is veelbelovend“, zegt Sondij in een reactie.

Volgens Sondij werd Baudet tot nu toe niet echt serieus genomen als politicus. “Je kunt nog zoveel pianograppen maken over Thierry Baudet, maar die top-10 van z’n partij ziet er puik uit“, zegt Sondij, verwijzend naar een fotoshoot waar Baudet mee geplaagd wordt door media als GeenStijl.

Forum voor Democratie heeft de potentie om een betere versie van de PVV te worden, denkt Sondij. “Benieuwd of Forum voor Democratie zich gaat ontpoppen tot thinking man’s PVV.

Sondij vindt de plannen van de PVV soms lastig te begrijpen. Zo pleit Geert Wilders voor het ‘preventief opsluiten’ van radicale moslims. “Hoe had PVV preventief opsluiten van radicale moslims voor zich gezien? En wie bepaalt wanneer mening te radicaal is?“, vraagt hij zich af.

Toch maakt ook Sondij zich zorgen over islamproblematiek. “Een Turkse vriend (homo) uit Berlijn vertelt me hoe hij daar door Turkse Duitsers geïntimideerd wordt. ‘Deze wijk is vol flikkers en aids.’ En zo hoor ik vaker verhalen uit LGBT-community van druk uit eigen kring. Emancipatie in West-Europa is nog lang niet klaar.

De presentator weigert echter om mee te gaan met bepaalde sentimenten. Zo gelooft hij er niet in dat moslims proberen om ons land het kerstfeest te ontnemen. “Heb m’n Islamitische en Joodse vrienden/kennissen nog nooit horen klagen over kerst.

De kandidatenlijst van Forum voor Democratie kunt u hier bekijken. Ook Baudets collega’s van de GeenPeil-campagne Jan Roos en Jan Dijkgraaf zijn de politiek ingegaan. Roos met de partij VNL, Dijkgraaf met GeenPeil.

Foto: BNN/VARA
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.