Jelte Sondij vindt partij Thierry Baudet veelbelovend

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 11:01

BNN-VARA-ster Jelte Sondij, bekend van programma’s als Rambam, is onder de indruk van de kandidatenlijst van de Thierry Baudet-partij Forum voor Democratie. Dat laat hij weten op Twitter. Baudet maakte donderdag bekend met welke mannen en vrouwen hij na de verkiezingen in maart de Tweede Kamer in wil. Zo staat de bekende advocaat Theo Hiddema, die regelmatig aanschuift in RTL Late Night, op twee op de lijst. “De lijst is veelbelovend“, zegt Sondij in een reactie.

Volgens Sondij werd Baudet tot nu toe niet echt serieus genomen als politicus. “Je kunt nog zoveel pianograppen maken over Thierry Baudet, maar die top-10 van z’n partij ziet er puik uit“, zegt Sondij, verwijzend naar een fotoshoot waar Baudet mee geplaagd wordt door media als GeenStijl.

Forum voor Democratie heeft de potentie om een betere versie van de PVV te worden, denkt Sondij. “Benieuwd of Forum voor Democratie zich gaat ontpoppen tot thinking man’s PVV.

Sondij vindt de plannen van de PVV soms lastig te begrijpen. Zo pleit Geert Wilders voor het ‘preventief opsluiten’ van radicale moslims. “Hoe had PVV preventief opsluiten van radicale moslims voor zich gezien? En wie bepaalt wanneer mening te radicaal is?“, vraagt hij zich af.

Toch maakt ook Sondij zich zorgen over islamproblematiek. “Een Turkse vriend (homo) uit Berlijn vertelt me hoe hij daar door Turkse Duitsers geïntimideerd wordt. ‘Deze wijk is vol flikkers en aids.’ En zo hoor ik vaker verhalen uit LGBT-community van druk uit eigen kring. Emancipatie in West-Europa is nog lang niet klaar.

De presentator weigert echter om mee te gaan met bepaalde sentimenten. Zo gelooft hij er niet in dat moslims proberen om ons land het kerstfeest te ontnemen. “Heb m’n Islamitische en Joodse vrienden/kennissen nog nooit horen klagen over kerst.

De kandidatenlijst van Forum voor Democratie kunt u hier bekijken. Ook Baudets collega’s van de GeenPeil-campagne Jan Roos en Jan Dijkgraaf zijn de politiek ingegaan. Roos met de partij VNL, Dijkgraaf met GeenPeil.

Foto: BNN/VARA
17 Reacties op “Jelte Sondij vindt partij Thierry Baudet veelbelovend”


 1. Leonie V.

  “Jelte Sondij vindt partij Thierry Baudet veelbelovend”

  In de hoop dat de PVV versplintert. Leuk geprobeerd VARA-mannetje.

 2. Ans

  Baudet mist de gunfactor. Zal ongetwijfeld zijn kwaliteiten hebben maar ja…

 3. Rachad

  Lijkt qua programmapunten verdacht veel op de Nieuw-Vlaamse Alliantie, afgekort als N-VA, Wat een Vlaams-nationalistische en liberaal conservatieve politieke partij is dat als alternatief geld/gold op het Vlaams Belang. Nederland krijgt zo te zien een spannende verkiezingsdag op 15 maart 2017 tussen veel rivaliserende nationalistische partijen.

 4. Ingrid 🌷🌷

  Gebakken lucht,zal hij bedoelen!
  wat een grappenmaker!

 5. Anoniem

  Jelte Sondij, Lex Uiting en Linda Hakeboom.De 3 nieuwe talenten van de toekomst. Wat ze overigens alleen bij BNN-VARA vinden. Hebben tv maken op school geleerd. Waar de school cijfers ongetwijfeld hoog waren. Echter leer je tv maken zowel voor als achter de schermen niet op een school. Dat kan je (zit in je) of niet. Deze 3 kunnen het niet! Op meningen van ene Jelte Sondij zit dus ook niemand te wachten.

 6. Hoebee

  @Anonymous 13:50

  Op het feit dat jij doorademt zit niemandte wachten.

 7. toxilogic

  Toch wel wat paniekerigge reacties hier, ach ja PVV de borrelnootjes lijst. Thierry zou misschien wel een zeteltje halen met genoeg media aandacht, maar dan zal hij alle pijlewn op Wilders moeten richten, zie ik hem niet doen veel te licht mannetje.

 8. Anoniem

  @mc We hebben op 13:56 weer een mafketel. Kunnen jullie verwijderen en blokkeren?

 9. Duckula

  Woehahaha. Verslikmij van het lachen

 10. Held

  @Hoebee: BESTE opmerking van de maand.
  @Anonymous 19:49: SNEUSTE opmerking van het jaar. Ga met blokken spelen!

 11. aammehoela

  PVV, economisch links voor het overige rechts. VNL economisch rechts en voor het overige extreem rechts. Niet op gaan stemmen dus, net zoals die Jan Roos en DENK. Niet op gaan stemmen, net zoals uiteraard Artikel 1.

 12. Held

  Leer eerst eens Nederlands, aapje.

 13. Anoniem

  Jou moeder heeft een aapje gemaakt. Jou!

 14. Held

  Leer Nederlands.

 15. Anoniem

  @Held Spring voor een trein! Niemand mist jou.

 16. Held

  Je wijf zal me missen, hoorndrager.

 17. Anoniem

  Zielig leven heb je

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.