Geert Wilders gaat niet kijken naar Claudia de Breij

Geert Wilders gaat op oudejaarsavond niet kijken naar de oudejaarsconference van Claudia de Breij op NPO 1. Dat vertelt hij in een interview met het AD. Wilders is geen trouwe kijker van de jaarlijkse oudejaarsconference, die dit jaar wederom live wordt uitgezonden. “Nee, ik ben daar niet zo van. En niet omdat ik vaak op de hak wordt genomen hoor, haha. Ik was er al nooit zo gek op. Wim Kan, vond ik wel leuk. Heel vroeger. Nee, liever lekker eten en een film“, zegt de PVV-leider.

Op oudejaarsavond krijgt Wilders zijn moeder over de vloer. “Mijn moeder van 83 jaar komt altijd, dat is traditie. Op mijn vrouw na is dat de liefste vrouw van de hele wereld. En dan gaat het heel huiselijk. Soms wil ze een leuke, oude Amerikaanse film zien, soms kletsen we gewoon wat.”

Hij hecht waarde aan het samenzijn. “Ze blijft altijd wat dagen en dat zijn dan ook echt háár dagen. We blijven veel binnen, want ze is ook geen 22 meer, maar ik verheug me er nu al op.”

Wilders hoopt dat het niet zijn laatste oudejaarsavond wordt. “Als ik al terugkijk denk ik vooral: nou, ik leef nog. Dat meen ik. Kijk naar de dodenlijsten waar ik op sta. Maar ik heb het wéér een jaar gered. En is dat volgend jaar anders…nou ja…dan hoop ik dat ik er niets van merk als het gebeurt.”

Het AD sprak met Wilders, omdat hij op nummer drie staat in de lijst van mensen die volgens de krant de meeste indruk maakten in 2016. Het interview kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen