‘Fucking’ Eberhard alsnog in gesprek met Beau

De Amsterdamse burgervader Eberhard van der Laan gaat alsnog in gesprek met Beau van Erven Dorens over zijn RTL 4-programma The Amsterdam Project. Dat heeft hij laten weten voor de camera van AT5. Van Erven Dorens zette zich met de show in voor daklozen in Amsterdam. Hij riep in DWDD dat hij het ongelooflijk vindt dat de ‘fucking burgemeester’ niet eens wat had laten horen. “Ik kreeg het doorgestuurd door iemand en ik vond het een heel authentieke oproep“, reageert Van der Laan.

De burgemeester prijst de presentator. “Ik heb de indruk dat het een heel goed programma is wat hij maakt. Hij laat het weer van een andere kant zien en komt dingen tegen waar wij van kunnen leren. Hij staat ook in mijn agenda. Ik zie hem geloof ik begin januari. Het was een indrukwekkende oproep.”

De twee gaan dus in januari met elkaar om tafel. “Er wordt al door mensen van mij gekeken naar wat hij precies aan de orde stelt in de serie, want die is nu net klaar. Daar wil ik met hem over praten en hoe hij denkt dat wij die dingen kunnen verbeteren. Om ervan te leren.”

Van der Laan begrijpt de ergernis van Van Erven Dorens over de bureaucratie waar zwervers tegenaan lopen. “Van die vicieuze cirkels en elke keer dat je ermee wordt geconfronteerd, word je razend. Dan lukt het je meestal wel om voor dat geval net weer een oplossing te vinden, maar dan ontstaat er weer een nieuwe cirkel. Daar kun je je haren van uit je kop trekken, dus het is goed dat iemand daar bovenop zit.”

Lees ook: Beau teleurgesteld in ‘fucking’ Eberhard van der Laan (vorige maand)

Foto: AT5

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen