Dan Karaty: ‘Ik kan gewoon Nederlands praten’

Geplaatst op za 31 dec 2016 om 12:00

Dan Karaty praat in de RTL-shows waarin hij jureert steevast Engels, maar hij kan inmiddels ook gewoon Nederlands praten. Dat vertelt hij in een interview met weekblad Privé. Tijdens het interview kon Privé de vragen gewoon stellen in het Nederlands. “Ik ben een week bij de nonnen in Vught geweest om het Nederlands onder de knie te krijgen, dus ik versta het goed. Ik kan zelfs Nederlands praten, maar met een accent. Dat wil ik alleen niet op tv laten horen, haha“, vertelt hij.

Karaty wil naar eigen zeggen niet als een soort Barrie Stevens bekendstaan. Hij is ook danser en choreograaf en sprak op tv altijd met een zwaar Engels accent. “Bovendien vindt de tv-kijkende jeugd het misschien wel cool dat Dan Amerikaans praat“, denkt Privé.

Accentloos Nederlands praten zit er nog even niet in, zegt Karaty. “Om accentloos Nederlands te kunnen praten, moet ik nog een week naar de nonnen, maar daar heb ik geen tijd voor. Daar kom ik bij mijn vrouw Natasha ook niet mee weg. Dan moet ik zeggen dat ik er een week niet ben, terwijl ik niet werk. Dat gaat er bij haar niet in.

Zijn plannen voor de aankoop van een woning in Amsterdam staan op een laag pitje. “Ik woon niet in Nederland, maar in New York. Ik vlieg heen en weer. Ik heb geen huis in Amsterdam, daarom ben ik hier niet zo vaak als men denkt. Ik woon in een hotel als ik in Nederland ben, daar heb ik een goeie deal mee gemaakt.”

Het Privé-artikel ‘Dan Karaty wil niet klinken als Barrie Stevens’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
31 Reacties op “Dan Karaty: ‘Ik kan gewoon Nederlands praten’”


 1. Fan

  Leuke man is Dan.

 2. Anoniem

  Eens, hele leuke man.

 3. Anonymous

  Lekker ding ook

 4. Anoniem

  Z’n Nederlands is vast veel beter dan het Engels van de meeste Nederlanders.

 5. Otto Groeneveld

  Spreken bedoelt hij

 6. Ano Nymous

  Deze allochtoon moet zich gewoon de Nederlandse taal aanleren. Anders moet hij lekker terug naar Amerika. Gelukszoeker.

 7. Piet Patat

  @Ano Nymous

  Begin zelf maar met het leren van Nederlands dan, want jouw Nederlands is te belabberd om het artikel te kunnen begrijpen.

 8. Ano Nymous

  Met mijn Nederlands is niks mis, Piet Patat, deze kerel moet zich gewoon aanpassen.
  Niks meer en minder dan een gelukszoeker. Hij kan toch ook in de US of A programma’s gaan jureren? Waarom komen die bloody Yanks altijd hierheen?

 9. robb

  Geen tijd on het te leren is onzin na zoveel jaar dat is een belediging naar de Nederlanders ,in Duitsland kwam hij er niet mee weg.
  Dat iedere Nederlander goed Engels moet kunnen is ook onzin ,we hebben niet allemaal het geld om naar de nonnen te gaan om prive les te krijgen.

 10. Ano Nymous

  Sowieso zijn we hier hypocriet. Als iemand uit zeg een arabisch land niet goed Nederlands praat moet deze de taal goed leren van veel reageerders hier. Is het echter een Amerikaan dan hoeft het ineens niet en is het niet storend?
  Door hem raakt het Nederlands doorspekt met loze Amerikaans Engelse hype termen… Volgens de juiste definitie van de term is deze kerel ook gewoon een allochtoon. En die moeten om hier te blijven de taal leren. Toch?

 11. Piet Patat

  @Ano Nymous

  Ha, aanpassen. Moet jij voor de gein eens doen alsof je als buitenlander Nederlands wilt leren. Serieus, probeer het eens. Gaan Nederlanders Engels tegen je staan kletsen. Nee, dan wordt het makkelijk aanpassen.

 12. Piet Patat

  @Ano Nymous

  O, en nu komt het door hém dat achterlijke Nederlanders. Engelse troep uitkramen. Volgens mij zijn het toch echt luie Nederlandse taalbarbaren die dat doen. Shinen, geshockt, tanks (ze bedoelen ‘thanks’), oh my God, whatever, lekker shoppen… Allemaal de schuld van Karaty. Tuurlijk. Of voor de luie, hersenloze: sure!

 13. Ano Nymous

  Ja dat soort termen komen door onaangepaste figuren als Karaty in de Nederlandse taal terecht, Piet Patat.
  Doet hij dat niet. Lekker terug naar VS…

 14. Anonnymous

  Wat een gezeur… ik wil hem wel op zn Grieks doen

 15. Don

  We hebben al genoeg van die zogenaamde grappige Nederlanders, waarom moet hij dan ook nog op de buis hier?

 16. Anoniem

  Invasion van de PVV T0kkies hier.

 17. Ano Nymous

  Had ik Pietje Piraat, of hoe je ook heet, toch mooi op de kast. En maar happpppen de loser!
  Kijk nu gebruik ik ook Engelse woorden. All de schuld van Den Kerretie.

 18. Anoniem

  Als van iedereen verlangd wordt dat er Nederlands gepraat wordt, dan geldt dat ook voor Dan. Anders oprotten naar je eigen land!

 19. Anoniem

  Als deze man Hassan El Karaty had geheten waren de reacties heel anders geweest hier…

 20. oke dan

  Hij spreekt geeneens Nederlands maar doet net alsof hij Nederlands spreekt.

 21. Roger

  @Ano Nymous 14:09

  Heb je het artikel wel gelezen? Hij woont niet in Nederland. Als een Arabier niet in Nederland woont, hoeft hij ook geen Nederlands te spreken. Het probleem is dat de derde generatie niet eens behoorlijk Nederlands spreekt.

 22. Joan

  Hij spreekt wel Nederlands maar met een accent. Wat maakt het uit?

  Ik vind dat hij het leuk doet. Lekker boeiend waar hij vandaan komt.

  Op tv is er een goede mix van alle varianten. Mooi, houden zo.

 23. Anoniem

  Weer zo’n buitenlander die zich niet wil aanpassen!

 24. A.M

  Veel Nederlanders kunnen niet eens fatsoenlijk Nederlands praten, over het schrijven zullen we het helemaal maar niet hebben.

 25. GVR

  Dan- always something to hide… pity

 26. Katja

  Zinspeel je op zn gay zijn GVR?

 27. D.

  Die man is geen homo- heeft vrouw& kinderen stop ermee

 28. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Hij mag van z’n vrouw niet een weekje naar de nonnen om fatsoenlijks Nederlands te leren, en dan doet hij het ook maar niet. Dan ben je tóch een homo? Een echte vent laat zich de wet niet voorschrijven door een vrouw!

 29. Karin

  Belachelijk ,linda en chantal spraken toch ook duits op duitste TV ,ik erger mij ook aan dat mannetje maar bij RTL kan alles ,zie kjkcijfers.

 30. klaas

  echt zo’n zoetsappige american wonder boy..beetje achterbakse kastnicht

 31. drs. Aloé Hel (docent Duits)

  Spreken is zilver, zwijgen is goud. Schönes Wochenende verder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.