Dan Karaty: ‘Ik kan gewoon Nederlands praten’

Dan Karaty praat in de RTL-shows waarin hij jureert steevast Engels, maar hij kan inmiddels ook gewoon Nederlands praten. Dat vertelt hij in een interview met weekblad Privé. Tijdens het interview kon Privé de vragen gewoon stellen in het Nederlands. “Ik ben een week bij de nonnen in Vught geweest om het Nederlands onder de knie te krijgen, dus ik versta het goed. Ik kan zelfs Nederlands praten, maar met een accent. Dat wil ik alleen niet op tv laten horen, haha“, vertelt hij.

Karaty wil naar eigen zeggen niet als een soort Barrie Stevens bekendstaan. Hij is ook danser en choreograaf en sprak op tv altijd met een zwaar Engels accent. “Bovendien vindt de tv-kijkende jeugd het misschien wel cool dat Dan Amerikaans praat“, denkt Privé.

Accentloos Nederlands praten zit er nog even niet in, zegt Karaty. “Om accentloos Nederlands te kunnen praten, moet ik nog een week naar de nonnen, maar daar heb ik geen tijd voor. Daar kom ik bij mijn vrouw Natasha ook niet mee weg. Dan moet ik zeggen dat ik er een week niet ben, terwijl ik niet werk. Dat gaat er bij haar niet in.

Zijn plannen voor de aankoop van een woning in Amsterdam staan op een laag pitje. “Ik woon niet in Nederland, maar in New York. Ik vlieg heen en weer. Ik heb geen huis in Amsterdam, daarom ben ik hier niet zo vaak als men denkt. Ik woon in een hotel als ik in Nederland ben, daar heb ik een goeie deal mee gemaakt.”

Het Privé-artikel ‘Dan Karaty wil niet klinken als Barrie Stevens’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen