‘Claudia de Breij is Hillary Clinton van de comedy’

Claudia de Breij is dé vrouw die 2016 afsluit met haar oudejaarsconference op NPO 1. “Als eerste vrouwelijke cabaretier die de oudejaarsconference gaat doen, is ze een beetje de Hillary Clinton van de comedy. En dat bedoel ik positief, hè?“, zegt collega Jandino Asporaat in Veronica Magazine. De Breij’s conference wordt vanavond live uitgezonden. Asporaat verwacht er veel van, geeft hij aan. “Claudia kan bommetjes laten vallen op momenten dat je ze het minst verwacht.

Tineke Schouten, cabaretière van SBS 6, wenst De Breij veel succes. “Ze is een sterke vrouw met een heel goede timing. Claudia heeft meer dan een halfjaar vrij genomen om haar show voor te bereiden. Ik maak een diepe buiging dat ze het gaat doen.

Jörgen Raymann vindt het verdiend dat De Breij deze eer krijgt. “Claudia kan het over de ergste misstanden in de wereld hebben, maar je toch met een lach op je gezicht naar huis sturen. Dat vind ik erg sterk aan haar. Ze heeft het echt verdiend dat ze als eerste vrouw de oudejaarsconference kan doen.”

Ook Peter Pannekoek, Herman Finkers, Soundos El Ahmadi en Ali B reageren positief in Veronica Magazine. Sjaak Bral is de enige die kritisch is: “Ik weet wat je bij de VARA kunt verwachten. Het wordt vast een beetje saai.

De Breij’s oudejaarsconference is om 22.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen