Angela Groothuizen: ‘NRC bedrijft slechte journalistiek’

Ruim een maand na de rel over de hulphorror van RTL 4, komt Angela Groothuizen alsnog met een inhoudelijke reactie over de berichtgeving rond haar vroegere programma Een Nieuw Begin. Ze verwijt het NRC slechte journalistiek te hebben bedreven. Dat is te lezen in haar column in Veronica Magazine. Het NRC onthulde hoe Groothuizen en haar RTL-crew verdienen aan het leed van hulpbehoevende vrouwen. RTL gaf haar fouten ruiterlijk toe, maar Groothuizen steekt de kop in het zand.

Volgens Groothuizen heeft NRC zijn werk niet goed gedaan. Terugblikkend op 2016 zegt ze: “NRC Next viel van een voetstuk. De ‘beerput’ over hulp-tv van RTL bleek kunstig gefabriceerd. Eenzijdige berichtgeving met verdraaide waarheid was goed genoeg voor de voorpagina, om erna klakkeloos te worden overgenomen door anderen.”

NRC heeft een beeld geschetst wat niet klopt, meent Groothuizen. “Mijn sterke Een Nieuw Begin-vrouwen werden opeens neergezet als stakkers, kwetsbare, hulpeloze slachtoffers. Vervelend én onwaar. De feiten zijn genuanceerder en veel mooier dan NRC Next wilde laten zien.”

Toch keert Groothuizen de journalistiek in ons land niet de rug toe. “Ik blijf toch wel kranten lezen, zelfs NRC Next, omdat dagbladen me enigszins kunnen leiden door het woekerende nepnieuws van vandaag de dag. Nepnieuws is misschien wel de grote uitdaging in het nieuwe jaar.

Lees ook: Angela Groothuizen zwijgt bewust over hulphorror (19 december)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen