Angela Groothuizen: ‘NRC bedrijft slechte journalistiek’

Geplaatst op vr 30 dec 2016 om 10:05

Ruim een maand na de rel over de hulphorror van RTL 4, komt Angela Groothuizen alsnog met een inhoudelijke reactie over de berichtgeving rond haar vroegere programma Een Nieuw Begin. Ze verwijt het NRC slechte journalistiek te hebben bedreven. Dat is te lezen in haar column in Veronica Magazine. Het NRC onthulde hoe Groothuizen en haar RTL-crew verdienen aan het leed van hulpbehoevende vrouwen. RTL gaf haar fouten ruiterlijk toe, maar Groothuizen steekt de kop in het zand.

Volgens Groothuizen heeft NRC zijn werk niet goed gedaan. Terugblikkend op 2016 zegt ze: “NRC Next viel van een voetstuk. De ‘beerput’ over hulp-tv van RTL bleek kunstig gefabriceerd. Eenzijdige berichtgeving met verdraaide waarheid was goed genoeg voor de voorpagina, om erna klakkeloos te worden overgenomen door anderen.”

NRC heeft een beeld geschetst wat niet klopt, meent Groothuizen. “Mijn sterke Een Nieuw Begin-vrouwen werden opeens neergezet als stakkers, kwetsbare, hulpeloze slachtoffers. Vervelend én onwaar. De feiten zijn genuanceerder en veel mooier dan NRC Next wilde laten zien.”

Toch keert Groothuizen de journalistiek in ons land niet de rug toe. “Ik blijf toch wel kranten lezen, zelfs NRC Next, omdat dagbladen me enigszins kunnen leiden door het woekerende nepnieuws van vandaag de dag. Nepnieuws is misschien wel de grote uitdaging in het nieuwe jaar.

Lees ook: Angela Groothuizen zwijgt bewust over hulphorror (19 december)
23 Reacties op “Angela Groothuizen: ‘NRC bedrijft slechte journalistiek’”


 1. fransw

  Angela wat probeer je ons nou duidelijk te maken, of zit je jezelf goed te praten

 2. zo maar

  Wat Angela duidelijk probeert te maken is dat NRC heel veel mensen heeft gebeld en ieder telefoongesprek dat geen commentaar opleverde meteen heeft gestaakt. NRC heeft dus niet getracht een beeld te schetsen van de mensen die aan die programma’s meewerken maar uitsluitend de mensen geïnterviewd die iets op te merken hadden. Ook opgevallen dat er geen enkele klacht was over de programma’s van Peter van der Vorst? Kon de NRC niet vinden. Wel aanleiding voor Youp v.h. Hek om in dezelfde krant Peter een aantal kwalijke kwalificaties toe te dienen. Hoofdredacteur van de NRC vond het ook zo beschamend dat hij enige dagen later RTL late night een primeur gunde inzake artikelen over voetbal. Het was inderdaad slechte journalistiek. Gewoon de trein in en alleen de mensen interviewen die klachten hebben (of juist niet) en je krijgt ook zo’n artikel. Met fatsoenlijke journalistiek heeft het niets te maken.

 3. Rene

  Dat doet RTL al jaren

 4. AJ

  “Dat is te lezen in haar column in Veronica Magazine”

  LOL

 5. H.Appen

  hahaha ja probeer maar recht te praten wat duidelijk krom is, en dat zelfs RTL zelf besloot dat het toch echt anders moet. Laat me niet lachen.

 6. Joly

  Wie neemt deze vrouw nog serieus. Ik vind haar oud, saai en vooral heel erg simpel.

 7. Anoniem

  Joly. En jouw reactie kan ik wel serieus nemen? Als je ouder bent mag je geen mening hebben?

 8. Sannie

  Tja misschien slechte journalistiek? Maar wat RTL doet is ook slecht dus in beide gevallen de
  Pot verwijt de ketel enz! Gewoon niet meer naar al die hulpprogramma’s kijken verdwijnen ze vanzelf van de treurbuis en oh ja lang leve de uitknop!

 9. ANONYMOUS

  Angela maakt slechte tv.

 10. Herman Hoogsteder

  Angela is echt onderweg naar de achterdeur en zal daar ook door verdwijnen.

 11. Anoniem

  Angela maakt slechte tv. Angela stop er toch mee. Als Dolly Dot was je leuk. Bij De Uitdaging en Sex met Angela ook. Daarna hield het op. Je bent een aardig mens maar geen top presentatrice (ook geen top zangeres) en dat zal je ook nooit worden. Je had nooit naar Talpa moeten gaan en daarna RTL. Het wordt niets meer Angela. Doe als je het echt niet kan laten een korte en grote comeback van de Dolly Dots met alles er op en er aan. Met een mooi moment voor Ria om haar te herdenken tijdens het concert. Ga daarna lekker thuis genieten en laat tv maken en zingen over aan de nieuwe generatie.

 12. Snuifje

  Deze dolly dot is een beetje eng geworden.

 13. Pul

  Laat die homp zich maar bezighouden met met koningspoedel “Galjaard”,en niet met journelastiek.

 14. Wim Bosboom

  Een dokter zou dezelfde fouten moeten maken . Dan had je 10 afleveringen van Zembla voor de boeg .De fouten van het programma zijn geen slordigheden ,maar met opzet . Dat ze daar niet op ingaat ,maakt haar verhaal overbodig . De hele opzet van het programma was sensatie en hulp een bijkomstigheid .Alles werd opgeofferd voor het ideale plaatje van RTL4 . Dat je zo je geld moet verdienen , Angela .

 15. Anoniem

  Angela mens ga met pensioen mafkees. Jij kan niet presenteren dat blijkt wel.
  Ga lekker een cursus vingerverven volgen ofzo..doei.

 16. Anoniem

  Angela kan beter de keuken ingaan, ben dat wijf zo zat, met haar geslijm.

 17. Paul

  Ze moet wel slijmen bij de baas want ze weet donders goed dat op haar leeftijd je niks meer hebt te willen. Hopelijk ontslaat RTL haar snel.
  Ze kunnen beter Nicolette v Dam rtl live laten presenteren, pracht van een meid.

 18. Anoniem

  @Paul Eens! Hoop voor haar dat ze meer mag doen bij SBS.

 19. Anoniem

  Angela is een oud zuur omaatje aan het worden. Past totaal niet op 4.

 20. Rubicon

  Eerst weken niets zeggen en dan met een reactie komen die ook na 1 dag had gekund is niet sterk en dan heb je gewoon de schijn in ieder geval tegen. Pijnlijk

 21. Kaaskijker

  Ik vind dit geen solide verdediging van Angela Groothuizen. Ze heeft geen interview afgegeven maar doet haar beklag in haar eigen column. Dat is geen journalistiek mevrouw als u journalistieke waarheidsvinding zo belangrijk vindt.

 22. Otto Groeneveld

  Ach gossie door de
  mand gevallen achterbaks wijf

 23. Snif

  Ang jij bent nep. Je brengt nep nieuws. Vnd je tof wijf, maar dat bescheiden ben je niet meer. Waar zijn je ballen? Schaamteloos recht lullen wat krom is. heb naar je live pulp geloerd met meisje smit. Jeetje wat een snuif klefheid brengt. Chemie was er maar veel kijkers niet. En nu ga je laaaaaang op vakantie. Ja hoor maak dat je kat wijs. Zulk soort dingen maken je onuitstaanbaar. Gevolg is dat je ons ziet als dom volk wat alles slikt voor zoete koek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.