Ajax – PSV meest bekeken wedstrijd ooit op FOX Sports

Eredivisie-topper Ajax – PSV trok zondag van 16.40 tot 18.40 uur liefst 820.000 kijkers naar FOX Sports. Daarmee is het de meest bekeken wedstrijd ooit op die zender. Dat heeft FOX laten weten in een persbericht. Het recordaantal kijkers voor Ajax – PSV past volgens FOX Sports in de explosieve groei van de zender in de eerste seizoenshelft. “De kijkcijfers in de eerste zeventien Eredivisie speelronden van 2016/17 laten een stijging zien van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015/16.

Het sluitstuk van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie eindigde in een gelijkspel: 1-1. De meest bekeken wedstrijden in de eerste seizoenshelft na Ajax – PSV waren Feyenoord – Ajax op 23 oktober (780.000 kijkers) en FC Twente – Ajax op 11 december (573.000 kijkers).

Deze hogere kijkcijfers zijn een rechtstreeks gevolg van de sterk gegroeide beschikbaarheid van FOX Sports in de Nederlandse huishoudens sinds 1 augustus. Dat is het gevolg van het nieuwe samenwerkingsmodel van FOX Sports met de tv-aanbieders.

FOX stapte dit seizoen af van het model waarbij tv-aanbieders FOX Sports per abonnee betalen. Nu moeten tv-aanbieders betalen per aansluiting, dus ook aansluitingen die geen abonnement hebben op FOX Sports. Aanbieders bieden FOX nu bijvoorbeeld ook aan als extraatje voor de klant of, zoals bij Vodafone, in het basispakket. “De consument is de grote winnaar“, meent FOX.

Sinds de start van het Eredivisieseizoen profiteren voetballiefhebbers massaal van de forse prijsdaling voor FOX Sports bij tv-aanbieders als KPN, Caiway, DELTA en Vodafone. Zo verlaagde bijvoorbeeld KPN dit seizoen de prijs van FOX Sports Eredivisie van 17,50 naar 7,50 euro per maand, een daling van maar liefst 58 procent“, aldus FOX, dat vanwege lopende afspraken nog geen nieuwe deal met Ziggo heeft gesloten.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen