Stephanie Tency: ‘John de Mol wilde me’

Stephanie Tency twijfelde over het verzoek om de vaste assistent te worden in het SBS 6-programma Rad van Fortuin, maar het feit dat John de Mol haar persoonlijk wilde hebben trok haar over de streep. Dat vertelt ze in weekblad Story. Eigenlijk wilde Tency zich dit jaar volledig richten op haar modellencarrière. “Het Rad van Fortuin is last minute en onverwachts aan komen waaien. Ik was net naar Ibiza vertrokken om daar voorlopig te wonen voor modellenwerk“, zo vertelt ze.

Eenmaal in Ibiza belde Talpa haar. “Ze zeiden: ‘We zijn op zoek naar een vaste assistente voor het Rad van Fortuin en John wil jou hiervoor hebben.’ Ze begonnen meteen over het boeken van een vlucht terug, maar ik moest er heel even over nadenken.”

Tency zat wel lekker op het zonnige eiland. “Ik was lekker in de zon aan het werk en aan het cashen. Aan de andere kant: modellenwerk heeft wel een houdbaarheidsdatum. Uiteindelijk ligt mijn ambitie bij de televisie, en je kunt moeilijk tegen John de Mol zeggen: ‘Een andere keer graag.’ Dus ik ben ervoor gegaan en ben dankbaar voor deze kans.”

Het model drong er bij Talpa wel op aan dat ze méér wilde zijn dan de nieuwe Leontine Borsato. “Leontine was de mooie blondine die de letters omdraaide. In de huidige vorm ben ik echt een aanvulling in de spelletjesshow. Dré en ik voeren gesprekjes, we dollen elkaar, maken grapjes.”

Heel eerlijk, ik heb van tevoren ook aan Talpa gevraagd: ‘Wat verwachten jullie van mij?’ Ik zag het niet zo zitten om alleen maar naast de bordjes te staan. Dan krijg je toch weer dat Miss-achtige gevoel en daar wil ik vanaf.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen