Jeroen Pauw opent uitzending met excuses

Jeroen Pauw kwam vrijdagavond in zijn talkshow Pauw terug op de aflevering van donderdagavond. Hij wil voorkomen dat er door de uitzending een verkeerd beeld ontstaat van vaccineren. Dat zei de talkshowhost in de uitzending op NPO 1. Direct na de aankondiging van de gasten in het begin van de uitzending van Pauw, kwam de presentator terug op de bewuste uitzending. “Eerst wil ik toch nog even terugkomen op de uitzending van gisteren, want soms gaat het wel eens echt mis.”

Pauw betreurt de uitzending. “Gisteren bijvoorbeeld spraken we over vaccineren met drie ouders die hun kinderen niet hebben ingeënt en daar tegenover zat een kinderarts, werkzaam bij een consultatiebureau. Voor wie het misschien gezien heeft: het onderwerp raakte behoorlijk uit balans.”

De anti-vaccinatiemoeders overschreeuwden de feiten van de kinderarts. “Feiten werden betwist of sneeuwden onder. Het beeld kon ontstaan dat het niet inenten van kinderen een verantwoorde en gezonde optie is.”

Van dat beeld willen wij in elk geval niet de afzender zijn, dus voor de duidelijkheid: er is geen bewezen verband tussen inenten en autisme, vaccinaties zijn afgezwakte virussen waar je niet ernstig ziek van kunt worden en de uitbraak van kinderziektes komt in Nederland alleen nog maar voor onder kinderen die niet ingeënt zijn, zoals bijvoorbeeld in bepaalde gereformeerde gemeenten.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen