Jan Roos wil af van vorstelijk betaalde dj’s bij NPO

Jan Roos vindt dat er bij de NPO geen plaats meer zou moeten zijn voor dj’s met een vorstelijk salaris. Dat laat hij weten op Twitter. Roos werkte voorheen bij omroep PowNed, maar is tegenwoordig politicus voor de nieuwe partij VNL. Als die aan de macht komt kunnen dj’s als Gerard Ekdom en Giel Beelen wel inpakken. “VNL wil één publieke tv-zender en één publieke radiozender. Alle duur betaalde plaatjesdraaiers gaan maar bij de commerciëlen werken“, zo laat de politicus weten.

Radio 2-dj Wouter van der Goes voelt zich aangesproken en verwijt Roos een hypocriet te zijn. “Zegt de man die bij de grootste blunder van NPO heeft gewerkt. En daar meer verdiende dan menig plaatjesdraaier.

Roos: “Inderdaad. Ik weet dus waar ik het over heb.

Van der Goes: “Aha, vandaar… neem jouw ex-omroep maar niet als maatstaf. Niet zomaar iets roepen Jan. Jij wilde het anders doen toch?

Roos vindt zijn uitspraak niet populistisch. “Iets populistisch noemen is zo verschrikkelijk afgezaagd en stupide. Echt…

Beelen is de duurste dj van de NPO. Hij verdiende in 2015 maar liefst 440.410 euro.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen