Angela de Jong: ‘Linkse elite domineert DWDD en Pauw’

Geplaatst op Wed 16 Nov 2016 om 9:41

Tv-recensent Angela de Jong sluit zich vandaag in een groot artikel op pagina drie van het AD aan bij de kritiek op de linkse signatuur van de actualiteitenprogramma’s van de NPO. Dat is te lezen in de kiosk. De suggestie van Matthijs van Nieuwkerk dat de NPO de bezorgde burger tevreden kan stellen met iets meer Frans Bauer, was voor De Jong de druppel. “Pats, weer zo’n vooroordeel. Als je van Frans Bauer bent dan ben je natuurlijk laagopgeleid en stem je PVV.

Het is wel érg suggestief van Van Nieuwkerk, vindt De Jong. “Vooruit, dan geven we hem een programmaatje erbij en klaar weer. Maar zo eenduidig is het natuurlijk niet.”

De Jong zelf is óók een bezorgde burger. Ze zit echter niet te wachten op Bananasplit, maar op een andere gastenlijst van de talkshows op NPO 1. “Omdat ik me zelden in de discussies daar herken.

Ze neemt het gesprek in Pauw over de boycot van Zwarte Piet door RTL als voorbeeld. VVD-leider Halbe Zijlstra was de enige aan tafel die er tegen was.

Hij vertegenwoordigt de mening van meer dan tachtig procent van de Nederlanders, maar werd aan tafel bijna gelyncht, aldus De Jong. “Is het dan vreemd dat die overgrote meerderheid zich niet meer vertegenwoordigd voelt door de tv en politiek in dit land?

Ze noemt ook de DWDD-uitzendingen na de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe president van de VS. De gasten struikelden over elkaar van verbazing. “Terwijl: voor wie Jensen kiest voor Amerika heeft gekeken, was die overwinning (…) helemaal niet zo verrassend.

En dan was er nog de veelbesproken Pauw van afgelopen vrijdag, waarin Alexander Pechtold in gesprek ging met bezorgde burgers. “Ik zag ze denken: och, die gekkies.

Het is tijd voor een frisse wind, vindt De Jong. Dat kan door een nieuwe talkshow van rechtse signatuur, maar ook door het gastenbeleid van DWDD en Pauw eens onder de loep te nemen, stelt ze.

En daar heeft Frans Bauer helemaal niets mee te maken.

De AD-column ‘Gewone Nederlanders aan tafel svp’ van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees alles over de NPO-rel die NPO-baas Shula Rijxman heeft veroorzaakt:
Shula Rijxman: ‘Publieke omroep gaat leren van Trump’ (maandag)
Jort Kelder wil gewone volk aan woord laten bij NPO (maandag)
‘Den Haag moet NPO op matje roepen na Trump’ (maandag)
Catherine Keyl: ‘Pechtold in Pauw tenenkrommend’ (maandag)
RTL’er Koen de Regt ergert zich aan Shula Rijxman (maandag)
Matthijs van Nieuwkerk ziet sleutelrol voor Frans Bauer (dinsdag)
Jan Roos wil af van vorstelijk betaalde dj’s bij NPO (dinsdag)
Jeroen Pauw ergert zich aan Thierry Baudet (dinsdag)
‘NPO infantiliseert uit angst voor elite-stempel’ (dinsdag)
Ebru Umar wil 06-nummer Shula Rijxman openbaren (dinsdag)
‘NPO-sterren moeten verplicht politiek kleur bekennen’ (woensdag)

Foto: VARA
49 Reacties op “Angela de Jong: ‘Linkse elite domineert DWDD en Pauw’”


 1. Sjek van Gelder

  Ik vind Angela de jong viesdik #viesdik

 2. Pauline154

  TOP ! Ik zou willen dat ik het zo onder woorden had kunnen brengen.

 3. Johan

  Ze heeft helemaal gelijk. We worden door de npo links geïndoctrineerd.

 4. NL moet ultrarechts worden...

  Welkom op de website van de Orde van Vrijmetselaren in Nederland!

 5. Mediaprak

  Beste Angela, Pauw en DWDD worden uitgezonden door de … VARA …! De laagopgeleide teleurgestelde PVV stemmers hebben over t algemeen al lang geen krantenabonnement meer en kijken niet naar talkshows. Die kijken namelijk liever en overwegend naar RTL4 of SBS.

 6. Rukker

  Touché, het opmerkelijke is dat de gutmenschen zo lekker losgaan op ‘populisten’ die in hokjes denken en vervolgens aan (bevolkings)groepen een labeltje hangen.

  Ironisch genoeg delen zij vervolgens de sympathisanten van die ‘populisten’ in een hokje en hangen hier vervolgens een negatief label aan. Hoezo hypocriet?

 7. Allstar's Reggae Band

  Heeft iemand een goede reden waarom de mening van Angela de Jong ineens van belang is? Let wel, dit is iemand die de eerste aflevering van Vlucht HS13 niet begreep… En had ik al eens gezegd hoe verschrikkelijk ik die serie vond?

 8. Wigwam

  Wat een onzin kraamt die AD-vrouw uit. We hebben toch WNL? Er is toch Powned? De AVRO/TROS dan, of SBS Hart van Nederland – podia genoeg voor mensen die het liefste vanuit de onderbuik praten.

 9. Mediaprak

  Maar ja, de A in VARA staat wel voor Arbeider, de laagopgeleide stemmer dus, die vroeger altijd Partij van de erbeid stemde en zich vertegenwoordigt voelde door de VARA. Is de Arbeider die zich nu van de VARA en PvdA afkeert nu zo verandert of is de VARA en de PvdA zo verandert ?

 10. Mediaprak

  erbeid = Arbeid

 11. Ans

  Mooi verwoord van Angela. Er zijn genoeg programma’s met een minder links gezicht maar wat betreft de talkshows heeft ze helemaal gelijk. Zeker bij DWDD.

 12. Seeking an Gelder

  Zij heeft natuurlijk groot gelijk. Als een Marokkaan op het bureau schijt van de VARA medewerkers dan vinden zij het nog lekker ruiken, de mislukte Gutmensch van de VARA. Snap niet dar er nog zoveel mensen lid kunnen zijn van die stumpers ?.. Allochtonen weten niet wat een omroep of een verzuilde omroep is, ja dat is toch eerlijk nog nooit een allochtoon meegemaakt die de afkorting van de VARA wist of AVRO, enz, laat staan dat zij weten welke stroming zij vertegenwoordigen. Een blanke Nederlander is vogelvrij bij di gekken, behalve als je homo of vrouw bent. Dus waar haalt die achterlijke VARA haar leden vandaan. En ja de VARA is elitair.

 13. maria

  ik ben ook laag opgeleid en kijk wel naar dit soort uitzendingen en herken dat.
  Vooral toen de vluchtelinge stroom in de volle aandacht stond zag je alleen maar de zogenaamde bekende Nederlanders aan die praat tafels en hoorde nooit een gewone Nederlander wie er net iets anders over dacht, nee dat waren racisten!!! of ook zo denigrerend BOZE BURGER. Mooie column ben het helemaal met haar eens.

 14. Brian

  Halbe Zijlstra zat bij Pauw nadat hij had gezegd dat het Sinterklaasfeest werd vermoord (na de keuze van RTL voor de roetveegpiet). Dan mag je toch wat tegenstand en zelfs wel wat hoon verwachten. Je kon merken dat hij zelf ook wel wist dat zijn reactie toch een tikkie overtrokken was. Zijlstra zit vaker bij Pauw aan tafel en over het algemeen kan hij dan best zijn ei kwijt.
  Verder voornamelijk eens met De Jong hoor, maar het haakje zit aan de binnenkant. Rechts moet zelf in actie komen. De Vara doet het gewoon beter.

 15. Den Draaiert Joost

  Angela de Jong: ‘Linkse elite domineert DWDD en Pauw’

  Open deuren intrappen is ook wel makkelijk. Zeg eens iets nieuws.

 16. Anonymous

  Mensen die de NPO links vinden…ik vind daar wat van…

 17. johan d

  Brian
  woensdag 16 november 2016 om 10:44

  misschien net als sommige anderen, de gehele column lezen ipv reageren op wat quotes. Daarin wordt ook beschreven dat optreden Zijlstra niet sterk was…

 18. Jaap

  @Mediaprak:
  Vriend, wat praat jij minachtend over anderen zeg. Stigmatiseren kan je trouwens best goed, maar vervolgens zeker van anderen mensen verwachten niet te stigmatiseren.

  @Wigwam:
  Angela de Jong zegt precies hoe het is. Dat jij je hierin niet in kunt vinden heeft meer te maken met het feit dat je dit zelf niet zo ziet. Je kunt je dit waarschijnlijk ook niet voorstellen. Maar je bent niet de enige met een bepaalde mening. Van jou zijn er namelijk al teveel. Lees het artikel nog maar eens door. Probeer het eens te begrijpen.

 19. Sven L.

  Zolang de NPO niet grondig op de schop gaat, zal dit zo blijven.

  A) stop met de verzuiling in NPO wonderland. Is echt jaren ’60. Gewoon 1 NPO.
  B) stop met ledenprincipe.

 20. Brian

  @johan d
  Had ik gedaan. Inderdaad een zwak optreden van Halbe en dus is het gegeven dat hij aan die tafel alleen kwam te staan geen goed voorbeeld van een te linkse tafel.

 21. peter

  Angela de Jong ga toch een echt baan zoeken

 22. Meneer Kaktus

  Angela slaat de spijker op z’n kop. #applaus

 23. b

  “Als je van Frans Bauer bent dan ben je natuurlijk laagopgeleid en stem je PVV.”

  De zoveelste debiel die doet alsof Matthijs dit zei of bedoelde. Wat een feeks.

 24. b

  Gelukkig is deze debiel geen fan van DWDD of toch wel ?

 25. c

  Sorry hoor, maar mensen die niet zelf kunnen nadenken kijken naar de NPO.

 26. snuifje

  100% mee eens

 27. Frank

  Publieke is net als de PvdA trekken aan een dood paard, geldt ook voor commercielengte, ie kijkt er nou in Hemelsnaam naar die bullshit.

 28. Bep

  Ik ben een echte NPO kijker, echter griezel ik van die figuren als Matthijs en gasten,je voelt en ziet hun arrogantie.Angela heeft helemaal gelijk het is tijd om afscheid te nemen van die VARA kliek, we leven in een heel andere tijd we moeten realistisch zijn en inzien dat 80% van het”volk”het niet eens is met die softe linkse aanpak.we wonen in Nederland en daar wonen Nederlanders en daar pas je je maar aan zoals wij dat ook doen in het buitenland!

 29. Karel

  De VARA doet waar het voor staat niets mis mee.

 30. Frank

  Deze vrouw heeft groot gelijk hoor

 31. Anonymous

  Met Frans bouwer ben ik met haar eens maar ik denk dat het slip op tong was van Matthijs. Halbe Zijlstra maakte zichzelf ongeloof baar omdat hij zij er gaat wat veranderen .

  Bij Pauw kon je goed zien de dame die pvv stemde dingen zij die niet waar waren en alles wat wilders zij wel waar waren daar moet je op ingaan ,zij had ook het hoogste woord zodat de mannen er niet doorkwamen.

 32. ad

  Verdeel de primetime zendtijd waar nu DWDD in de vroege avond en Pauw in de late avond zitten, over wat meer omroepen zoals KRO/NCRV, AVRO/Tros, WNL, MAX, VPRO, EO en dan heb je de hele week door een wat breder beeld dan het eenzijdige Amsterdam/Hilversumbeeld dat nu afstraalt van DWDD en Pauw. We hebben nu eenmaal het systeem van de omroepen, geef ze dan allemaal de kans zich te profileren. Uitdaging voor Rijxman.

 33. lachwekkend

  Wat een onnadenkende dame. Maar ja kan ook niet anders want werkt bij het AD

  Het AD is afgezakt naar een tabloid van het minste soort. Weinig journalistieke kwaliteit sinds de overname. En juist deze toch niet nadenkende populistische dame moet iets zeggen over dwdd. Het is het is lachwekkend.

 34. Anonymous

  @Ad: De tafel van Tijs vind ik ook de moeite waard.Dinsdags rond 20.20 uur. Ik ben niet gelovig maar onderwerpen worden vanuit een andere hoek belicht wat ik wel verfrissend vind.

 35. Anonymous

  Sorry moet 21.20 zijn

 36. ad

  @Anonymous.
  Ik vind dat ook goed, net zoals b.v. Brandpunt, maar ik bedoel met mijn bijdrage de invulling van de primetime blokken.

 37. Anonymous

  Wat is dan prime time? Daar zijn verschillende meningen over. Brandpunt 20.30 lijkt me prime time. Ik vind alles tussen 20-22 prime time

 38. Anonymous

  Blijkbaar heeft de kijker gewoon behoefte aan een strak schema.

 39. Anonymous

  @22:17 De kijker heeft niet zo zeer behoeft aan een strak schema. De NPO heeft dit tegenwoordig omdat het dan kan concurren met de commerciële zenders en omdat het goedkoper is. Het kijkgedrag veranderd wel mee ook al zou de NPO elke dag een andere talkshow uitzenden om 19.00u en 23.00u

 40. Anonymous

  Geheel oneens. Dat baseer ik op mezelf. Of dat een goede graadmeter is…ik zie het ook om me heen. Mn kinderen zijn20 22 die hebben niet eens tv alleen Netflix

 41. Anonymous

  Als iedereen nou eens ophoud met alles op zichzelf baseren dan zou dan al een hoop schelen.

 42. Bart

  Veel programma`s zijn een spreekbuis van de gevestigde macht, tegengeluiden worden niet geduld.

 43. Sven L.

  @ Ad.. dat werkt niet. Op maandag de VARA, op dinsdag de TROS, etc. etc.

  Je moet af van de afzonderlijke omroepen. Zolang die verzuiling er is zal er altijd gekleurde programmering zijn.

 44. Marinus

  Links lullen rechts zakken vullen……

 45. JanModaal

  Angela spreekt voor een groep die zich niet gehoord zou voelen en zich niet terugziet bij de publieke omroep. De publieke omroep heeft geen belerende karakter maar heeft een leerzame factor. Degeneratie van onze normen en waarden mag hier niet in terugkomen. Je mag het er niet mee eens zijn maar in de jaren 80 waren de skinheads, CD Janmaat en het front het ook niet eens met dezelfde idealen. Het was taboe op het schoolplein maar men deelde hier en daar de mening. Waar zijn die groepjes nu? Zijn ze onder ons? Verscholen in het commentaar op pownews, geenstijl en onder krantenartikelen. Ze klampen zich vast aan verdampende tradities and they cry wolf net zoals de Amerikaanse rebels en het KKK die nog lastig te vinden zijn maar wel kunnen stemmen en grimmige artikelen kunnen schrijven zoals onze hollandse glorie Angela..

 46. JanModaal

  Beste Angela, wil je een rechts georienteerde programma?
  Black faces rond sinterklaas omdat Jan Schenkman een kindslaafje bij de Sint bedacht en vereeuwigde in een boekje?
  Wil je minder immigranten en marokkanen propaganda promoten..”outsiders” die meehelpen om ouderen af te vegen in rustoorden, die om jou heen schoonmaken op perrons en op straat.
  De islamieten, moslims en radicalen graag door elkaar mut omdat nuances, linkse aangelegenheden zijn. Is het teveel gevraagd om jezelf gewoon een racist te noemen, racistisch te stemmen en een racistische kalifaat op te richten ver van je gelovige gekleurde mede nederlanders. Roep niet “links” sucks en rechts rules als je gewoon wil samenleven en wonen met de ander..fuck dan of naar je eigen kalifaat..want de rest gaat niet weg.. je creeert onnodig spanning en maakt mensen ongewenst met ongwenste walgelijke opmerkingen net zoals je rechtse zogenaamd niet racistische fans hierboven…dappere social media krijgers die op t werk en woonomgeving doorgaan met huichelen en geniet van jouw gecreerde spanning. Makes YOU feel good and the otherones YOU hate bad, doesn’t it….bravo

 47. Coen23

  JanModaal, hou eens gauw je bek, joh naz¡!

 48. JanModaal

  Was ik met jou aan ‘t PRATEN dan…dappere Coentje

 49. JanModaal

  De eerste die overigens iets te zeggen had over de “elitaire” Pauw & Witteman en de DWDD was een orthodoxe moslim TIJDENS de uitzending…Mohammed Enait…Angela is slechts spuit 11

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.