Bert Habets dronk cocktails met Netflix-baas

Bert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, heeft in het verleden een keer een zeer ontspannende avond beleefd met Netflix-directeur Reed Hastings. Dat heeft hij gezegd in College Tour waarin Hastings te gast was. Habets kan het zich nog goed herinneren. “Toen Reed Hastings naar Nederland kwam voor de lancering van Netflix Nederland, hebben we elkaar ontmoet in het Conservatorium Hotel in de bar. Dat was heel gezellig. We hebben daar aan de cocktails gezeten.

Zelf kijkt Habets ook naar Netflix. “De laatste serie die ik gekeken heb is Narcos. Dat is fantastisch.”

Toch gelooft hij niet dat Netflix de ondergang betekent van tv zoals zijn RTL dat maakt. “Dat er een plek blijft in de huiskamer om op vrijdagavond naar The Voice en grote evenementen zoals sport te blijven kijken, zal een heel krachtig gegeven blijven in het tv-domein.”

Frans Klein, de televisiebaas van NPO, kwam ook nog aan het woord. “Ja, ik ben Netflix-abonnee. De stelling ‘tv is dood’ en ‘jongeren kijken geen tv’ is echter niet waar.

De NPO deed ruim tien jaar geleden al wat Netflix deed, aldus Klein. “In 2003 zijn wij gestart met Uitzending Gemist. We waren ver voor iedereen.

Ik heb zelfs de fantasie dat in die tijd in de boardroom van Netflix wel naar Uitzending Gemist is gekeken“, aldus Klein, die daarop volledig werd uitgelachen door de zaal vol studenten.

Foto: NTR

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen