Yorin Travel-ster Renate van der Zalm mist tv niet

Renate van der Zalm, de vrouw van oud-schaatser Erben Wennemars, mist het werken voor televisie niet. Dat vertelt ze in een interview met weekblad Story. Van der Zalm was in 2001 en 2002 één van de presentatoren van het vroegere Yorin Travel en presenteerde in 2008 nog de talkshow Helder op Nederland 2. “Ik mis het niet, maar achteraf gezien denk ik wel: had ik me toen maar meer gerealiseerd hoe leuk het was. Ik ben erin gerold en dan wordt het een beetje vanzelfsprekend.

Het was helemaal niet vanzelfsprekend, beseft ze zich nu. “Later dacht ik: God, ik had gewoon de leukste baan van Nederland.

Ze stopte destijds met televisie om Wennemars’ carrière te ondersteunen. “Toen ik hem leerde kennen, was hij schaatser. En je kunt niet parttime schaatsen. Dus het was heel eenvoudig: Erben was aan het schaatsen en ik was thuis.

Nu Wennemars geen prof meer is, zint ze niet op een tv-comeback. “Het idee van ‘ik ga het weer proberen’ vind ik op zich al treurig, dus: nee!

Ik ben nooit bij de televisie gaan werken omdat ik zo graag op tv wilde komen, maar puur omdat i khet leuk vond. Dus het is goed zoals het is gelopen.

Foto: Yorin

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen