Yorin Travel-ster Renate van der Zalm mist tv niet

Geplaatst op Sun 25 Sep 2016 om 11:15

Renate van der Zalm, de vrouw van oud-schaatser Erben Wennemars, mist het werken voor televisie niet. Dat vertelt ze in een interview met weekblad Story. Van der Zalm was in 2001 en 2002 één van de presentatoren van het vroegere Yorin Travel en presenteerde in 2008 nog de talkshow Helder op Nederland 2. “Ik mis het niet, maar achteraf gezien denk ik wel: had ik me toen maar meer gerealiseerd hoe leuk het was. Ik ben erin gerold en dan wordt het een beetje vanzelfsprekend.

Het was helemaal niet vanzelfsprekend, beseft ze zich nu. “Later dacht ik: God, ik had gewoon de leukste baan van Nederland.

Ze stopte destijds met televisie om Wennemars’ carrière te ondersteunen. “Toen ik hem leerde kennen, was hij schaatser. En je kunt niet parttime schaatsen. Dus het was heel eenvoudig: Erben was aan het schaatsen en ik was thuis.

Nu Wennemars geen prof meer is, zint ze niet op een tv-comeback. “Het idee van ‘ik ga het weer proberen’ vind ik op zich al treurig, dus: nee!

Ik ben nooit bij de televisie gaan werken omdat ik zo graag op tv wilde komen, maar puur omdat i khet leuk vond. Dus het is goed zoals het is gelopen.

Foto: Yorin
7 Reacties op “Yorin Travel-ster Renate van der Zalm mist tv niet”


 1. Anonymous

  Renate van der Zalm ik heb altijd genoten wat de stukjes die jij af en toe schreef voor allerlei bladen.

 2. Sjors Langeveld

  verstandige beslissing, want zo geweldig was je niet (herinner me nog uit 1998 die Goudkust special, waarin je presenteerde, voor de serie begon)

 3. Anonymous

  Er kan geen enkel bericht hier voorbijkomen waarbij iemand niet vals of hatelijk reageert.

 4. Sjors Langeveld

  Anonymous 12.05

  welkom bij M.C

 5. Anonymous

  @ Sjors Langeveld

  Smoel houden!

 6. Anonymous

  Nou haar man nog van de buis! Wat is die man verschrikkelijk!

 7. 42

  Knappe vrouw was (is?) het.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.