Thijs Römer vindt Patty Brard ‘vooral dom’

Thijs Römer vindt Patty Brard onwetend en dom. Dat laat hij weten in een interview met NU.nl. Brard zei deze week in Shownieuws te denken dat Römer zijn dramaserie Weemoedt en zijn directeurspositie bij RTL te danken heeft aan zijn vriendschap met Erland Galjaard, maar dat vindt hij onzin. “Als zij het zegt, kwetst me dat niet. Het gebeurt weinig dat mensen iets naars zeggen, of het vindt achter mijn rug om plaats. Maar ik kijk dat soort kutprogramma’s ook niet hoor.

Brard had moeten oordelen, nádat ze een aflevering van Weemoedt had gezien, vindt Brard. “Ik vraag me af of ze de serie al gezien heeft. Als ze nou tenminste één aflevering zou hebben gezien en zou zeggen: ‘Dit is zó slecht, deze jongen kan dit alleen maar hebben gemaakt op basis van de vrienden die hij heeft.’ Dan heeft het oordeel nog waarde, dan is het gebaseerd op wat ze heeft gezien.

In mening die op nattevingerwerk berusten, heeft hij geen interesse, aldus Römer. “Ik vind het dan vooral dom.

De acteur vertelt in het interview verder dat Galjaard nu de rol vervult die Theo van Gogh vroeger voor hem vervulde. “Ergens wel“, zegt hij.

Op de vraag of Galjaard genoeg gedaan heeft om hem en zijn ex-vrouw Katja Schuurman te beschermen voor RTL Boulevard, dat hij intens haat? “Dat was niet zijn verantwoordelijkheid. Het was niet zijn taak mij in bescherming te nemen.”

Laat ik het zo zeggen: ik heb nooit het gevoel gehad dat hij het níet deed. Waar hij het wel heeft gedaan weet ik misschien niet. Ik heb me daar nooit teleurgesteld in gevoeld. Ik denk dat ze binnen RTL de laatste jaren ook wel op zoek zijn geweest naar hoe ze dat programma zo konden optimaliseren dat het een wat positiever karakter zou krijgen.

Brard voelde zich in 2006 ‘als een stuk vuil aan de kant gezet’ door RTL 5. Toentertijd was Galjaard nog programmabaas van die zender, hoewel ze niet door hem, maar door Bart in ’t Hout werd ontslagen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen