RTL 5 stopt honderd mensen in huis voor vier personen

RTL 5 maakt meer informatie bekend over de nieuwe Nicolette Kluijver-show Get The F*ck Out Of My House, die vanaf 3 oktober dagelijks om 19.10 uur wordt uitgezonden. De kandidaten krijgen het zwaar. Heel zwaar. “In Get The F*ck Out Of My House gaan 100 mensen de strijd met elkaar aan in één huis. Ze moeten zich staande weten te houden in een woning die gefaciliteerd is voor slechts vier personen. Het ultieme doel: als laatste overblijven“, legt een woordvoerder uit.

De groep start met 100.000 euro aan huishoudgeld. Van de pot kan in het levensonderhoud worden voorzien maar wel voor exorbitant hoge prijzen. Een kilo fruit kost bijvoorbeeld 50 euro en een verzorgingspakket met deodorant en extra toiletrollen kost 200 euro. De stand van de pot wordt op een geldmeter, die prominent aanwezig is in het huis, bijgehouden. Alle uitgaven en inkomsten zijn hier direct op zichtbaar.

Iedere week wordt er een stemming gehouden in het huis. Degene met de meest stemmen wordt aangewezen als de huisbaas. De huisbaas heeft de controle over de huishoudpot en heeft de luxe van de masterbedroom.

De huisbaas mag op een bepaald moment in de week mensen uit het huis sturen met de boodschap ‘Get The F*ck Out Of My House’. Echter, de populairste personen verdienen immuniteit. Alle anderen verkeren in de gevarenzone. Soms hoeft er maar één te vertrekken en soms tientallen tegelijk.

RTL 5 denkt dat de show spectaculaire beelden gaat opleveren. “Het gebrek aan ruimte en hygiëne, schaarste aan voedsel, te weinig toiletpapier en gebrek aan privacy zorgen voor spanningen. Gekmakende spellen, groepsopdrachten en uitdagingen zorgen ervoor dat er geld kan worden gewonnen maar ook kan worden verloren.”

Samen met het elimineren van deelnemers zorgen deze ingrediënten ervoor dat het huis transformeert tot een snelkookpan.”

De deelnemers worden 24 uur per dag door camera’s gevolgd. Ook zijn er twee reporters die dagelijks het huis betreden voor reportages uit het huis.

De winnaar van het door Blue Circle geproduceerde programma krijgt wat er overblijft van de huishoudpot van 100.000 euro.

RTL 5 is niet de enige zender die komend tv-seizoen honderd mensen gaat opsluiten. In NPO 1’s Het Instituut, vanaf 20 oktober op tv, sluit Sophie Hilbrand honderd mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede. Een week lang fungeren zij als proefpersonen en worden onderworpen aan tientallen experimenten.

Foto: William Rutten/RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen