3FM hoopt dat nieuwe programmering niet uitlekt

Zenderbaas Basyl de Groot hoopt dat de nieuwe programmering van 3FM niet vroegtijdig uitlekt. Dat zegt hij in een interview met het AD. Het stoppen van Giel Beelen, Timur Perlin en Paul Rabbering lekte uit via de krant en daar baalde De Groot flink van. Doordat de exit van Beelen bijvoorbeeld vroegtijdig uitlekte, konden de dj en de zender nog niets zeggen over zijn toekomst, omdat ze daar nog over in gesprek zijn. “Daar heb ik behoorlijk om zitten vloeken“, zegt De Groot over het lekken.

Het is niet prettig dat in de krant vervelende dingen over 3FM staan, vindt De Groot. “Maar dan nog: ik vind het fijner dat iedereen het shocking vindt dat het slecht gaat met 3FM dan dat mensen zich afvragen wat 3FM ook alweer is.’

Wie de opvolger van Beelen in de ochtend wordt is nog niet bekend. Of Frank van der Lende blijft zitten in de middag, is ook onduidelijk. “Feit is dat we opnieuw moeten gaan bouwen. Dat heeft tijd nodig.”

Radio Veronica-baas Erik de Zwart heeft een tip voor De Groot: alle dj’s weghalen en de muziek op mute. Hij vindt 3FM te veel een kopie van commerciële zenders.

De vraag of er wel plek is voor 3FM in het huidige bestel, is wat mij betreft totaal niet aan de orde. Erik de Zwart vond in 2003 ook dat 3FM moest opdoeken“, zegt De Groot in de krant (via Blendle).

Foto: BNN

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen