Smeets vindt openingsceremonie nutteloze tv-show

Mart Smeets vindt dat openingsceremonies van de Olympische Spelen weinig met sport te maken hebben. Dat zegt de presentator in zijn column bij EenVandaag. De openingsceremonies zijn vooral een feestje voor tv-makers, stelt Smeets. “Openingsceremonies bij Spelen zijn uitgegroeid tot grote televisieshows die geaccepteerd (door het IOC) zijn, die duur tot in de derdemacht zijn en die in feite een zeer vluchtige indruk achterlaten op de kijkers.

In ons land bleven in de nacht van vrijdag op zaterdag honderdduizenden mensen wakker om naar de uren durende tv-show te kijken. Smeets keek ook, maar het kon hem niet bekoren. “Ceremoniën van Olympische omvang gaan allemaal op elkaar lijken.

Het is altijd hetzelfde: uitsloverij van de tv-sector, aldus Smeets. “Rio vormde daar geen uitzondering op; eigenlijk was de mars der sporters een vervelend intermezzo voor de makers van de show, zo bleek.

Klink ik verveeld omdat ik er zoveel gezien heb, omdat ik er soms ook iets bij moest zeggen, omdat ik wellicht blasé ben geworden? Ik denk het niet. Ik heb al tijden geleden ingezien dat het doel in dezen niet alle middelen heiligt“, besluit hij.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen