Smeets vindt openingsceremonie nutteloze tv-show

Geplaatst op ma 08 aug 2016 om 10:00

Mart Smeets vindt dat openingsceremonies van de Olympische Spelen weinig met sport te maken hebben. Dat zegt de presentator in zijn column bij EenVandaag. De openingsceremonies zijn vooral een feestje voor tv-makers, stelt Smeets. “Openingsceremonies bij Spelen zijn uitgegroeid tot grote televisieshows die geaccepteerd (door het IOC) zijn, die duur tot in de derdemacht zijn en die in feite een zeer vluchtige indruk achterlaten op de kijkers.

In ons land bleven in de nacht van vrijdag op zaterdag honderdduizenden mensen wakker om naar de uren durende tv-show te kijken. Smeets keek ook, maar het kon hem niet bekoren. “Ceremoniën van Olympische omvang gaan allemaal op elkaar lijken.

Het is altijd hetzelfde: uitsloverij van de tv-sector, aldus Smeets. “Rio vormde daar geen uitzondering op; eigenlijk was de mars der sporters een vervelend intermezzo voor de makers van de show, zo bleek.

Klink ik verveeld omdat ik er zoveel gezien heb, omdat ik er soms ook iets bij moest zeggen, omdat ik wellicht blasé ben geworden? Ik denk het niet. Ik heb al tijden geleden ingezien dat het doel in dezen niet alle middelen heiligt“, besluit hij.
15 Reacties op “Smeets vindt openingsceremonie nutteloze tv-show”


 1. Pretletter

  Smeets heeft gelijk. Over weggegooid geld gesproken. Nogal logisch dat het Braziliaanse volk zo pissig is.

 2. koen

  Helemaal mee eens, kijk nooit.

 3. pepe

  het is hypocrisie ten top ooh kijk vrede en samen stoppen we global warming met een zaadje dat een boom gaat worden

  en dan wel tonnen aan vuurwerk afsteken tja dat gaat helpen tegen global warming

  OS gaan al lang niet meer over sport maar zijn een groot commercieel reclameblok geworden

  met mensen die nooit naar sport kijken en die nu opeens kenners zijn

 4. ANONYMOUS

  Smeets heeft gelijk. De openingsceremonies hebben niets met sport te maken en kosten een godsvermogen. Afschaffen die flauwekul.

 5. Anoniem

  Mee eens afschaffen ,rio gaat een hier heel wat jaren voor bloeden.

 6. ANONIMOUS 1

  Pure frustratie van die man , had hij dat ook gezegd als hij nog bij de NOS zat
  en er nu zelf naar toe mocht om verslag te doen!
  Smeets moet niet zo zeuren, Het hoort er gewoon bij ,klaar!

 7. Jan S.

  De (semi) life special effects en de algehele choriografie waren indrukwekkend. Maar natuurlijk is dit verkwistend, en de TV mannentjes en vrouwtjes hadden weer eens een vet betaalde opdracht. Budget? Natuurlijk geheim! Jammer dit geld had beter naast de deur van het stadion aan de armen kunnen worden uitgedeeld.

 8. NL

  @pepe

  Global warming? Opwarming van de aarde! Spreek je moerstaal.

 9. andre de burk

  Hou nou eens op met die onzin Smeets heeft gelijk. Het is al sinds de oprichting totaal nutteloos, iedere opening is volstrekte onzin, altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Daar heb ik die domme arrogante bal van een Smeets niet voor nodig. En wat trouwens nutteloos was dat was dat ellendige domme gezeik van Smeets zelf.
  Heel dat over het paard getild zooitje van sporters zijn volstrekt nutteloos, egoïsten pur sang

 10. valerie

  Mooie traditie om de spelen feestelijk te openen maar helemaal mee eens dat dit is uitgegroeid tot een vreselijk saai en nutteloos geheel dat telkens weer de vorige editie moet overtreffen.

 11. Critikast

  Ik heb me niet minder verveeld dan de afgelopen jaren bij Mart Smeets. Deze pedante, zichzelf schromelijk overschattende bejaarde zeurpiet, moet onderhand eens ophouden overal een mening over te hebben. Schenk meer aandacht aan je kinderen en kleinkinderen, zodat die ophouden met zeuren dat ze hun vader en opa nog steeds niet zien !

 12. Anoniem

  @ 20:07

  Smeets is king.
  Maar goed,
  geniet u dan maar van Herbert Dijkstra.
  Sjongejongejonge.

 13. wilfred degens

  Dat mag Smeets zo vinden. Maar wat bracht hem tot deze gedachte dat wij op die mening zitten te wachten? Zelden een grotere narcist op de tv gezien en gehoord.
  Kan echt niet meer!

 14. mark

  Gelukkig de laatste klus van deze man, daarna mag hij bij DWDD aanschuiven en daar kijk ik nooit naar.

 15. Stein B.

  Hebben we die antisemitische Mart Smeets weer…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.