Sky voor het eerst sinds 2004 nummer twee in juni-juli

Geplaatst op Tue 30 Aug 2016 om 9:35

Het is feest op kantoor bij Sky Radio. De radiozender met non-stop muziek heeft Qmusic ingehaald als de op een na meest beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juni-juli. Sky Radio was tijdens de feestdagen ook al even de nummer twee, maar rondom de kerstdagen scoort de zender traditiegetrouw altijd al veel beter dan normaal. Dat Sky in juni-juli zilver pakt is unieker: dat is namelijk niet meer gebeurd sinds 2004.

In 2004 werd Sky Radio de nummer twee in juni-juli met 11 procent marktaandeel. De zender wist toen niet te winnen van Radio 538 (12,4 procent), maar bleef wel Radio 2 voor (9,9 procent).

Ditmaal pakt Sky Radio zilver met 9,9 procent marktaandeel. Radio 538 blijft met 12,5 procent de onbetwiste nummer één en Qmusic is met 9,7 procent de nummer drie.

In de afgelopen drie jaar was Sky Radio steeds de nummer drie in juni-juli. Vorig jaar was Qmusic de nummer twee, in de jaren ervoor was dat 3FM. Radio 538 was steeds de marktleider.

Marktleider Radio 538 heeft al gereageerd op de jongste luistercijfers. Ze spreekt van een ‘zomerrecord’. “Dit marktaandeel voor de maanden juni-juli is de hoogste meting sinds twaalf jaar.

Radio 10, nu de zevende zender van het land, laat weten dat het 3FM ‘op de hielen zit’. “De afstand tussen Radio 10 en 3FM is met nog maar 0,9 procent marktaandeel nog nooit zo klein geweest. De zomer kan voor Radio 10 niet meer stuk!“, zegt directeur Carlo de Boer.

Een volledig overzicht:
7 Reacties op “Sky voor het eerst sinds 2004 nummer twee in juni-juli”


 1. Lindsay

  De slechtste zender ooit. Reclame van 20 minuten per uur en klote muziek die platenmaatschappijen opdragen om te draaien wat een stumpers die daar naar luisteren zeg. En dan dat verschrikkelijke zeik-stemmetje van Cas van Iersel, net zo verwend kut kind die zijn zin niet krijgt, echt afschuwelijk.

 2. Marcel

  Sky doet het altijd beter in de zomer en tijdens kerst. Nothing new here.

 3. Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz...

  @Lindsay. Om een zo gedetailleerde analyse te geven moet je toch wel vaak luisteren. Vind je het fijn om jezelf te kwellen?

 4. Mediaprak

  Wat gaat Radio Veronica lekker zeg. Wat heeft Eric de Zwart verstand van treintjes

 5. Marcel

  Veronica staat toch op het punt van grote veranderingen, dus deze daling kan er ook nog wel bij als straks alles opnieuw opgebouwd gaat worden, letterlijk en figuurlijk….
  3 FM mag zich ook zorgen gaan maken, de zoveelste daling. Met recht een zinkend schip.

 6. Anonymous

  @ Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz… – Er zijn heel veel mensen die er verplicht op hun werk naar moeten luisteren. Ik heb de kwelling zelf ook ooit geruime tijd ondergaan, had natuurlijk niks in te brengen qua welke zender op moest. In die tijd draaiden ze nog bijna elk uur iets van Celine Dion, toen was het nog erger dan nu

 7. Al Mïjn Reactïes Worden Vastgehouden enz...

  @Anonymous 10.59. Datzelfde heb ik in de jaren 70 van de vorige eeuw gehad met Hilversum 3. Toen ik een andere baan kreeg, heb ik me voorgenomen om nooit meer naar 3 te luisteren. Buiten de uren van Veronica heb ik me daar altijd aangehouden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.