Jan Uriot vindt Cornald Maas ‘héél naar’

Foto: RTLPrivé-ster Jan Uriot vindt AvroTros-ster Cornald Maas vreselijk onsympathiek. Dat heeft hij gezegd in het WNL-programma ’t Wordt Nu Laat op Radio 2. Maas heeft een hekel aan Uriot en dat laat hij blijken ook, zegt de showbizzjournalist. “Die kom ik heel vaak tegen. En dan zijn wij geen vrienden. Een voorbeeld daarvan? Als je hem een biertje aanbiedt in het café, dan zegt hij: ‘Neen, dank.’ Dat vind ik héél naar, vind ik dat. God, joh, pak dat biertje aan, doe niet zo lullig.

Uriot kan Maas inmiddels niet meer luchten of zien. “Als ze in Nederland een juryvoorzitter zoeken, komen ze heel snel uit bij Cornald Maas. Dat hebben we in het verleden gehad met Jacques d’Ancona, toen Henkjan Smits en nu is het Cornald Maas. Hij doet het Songfestival, de Canal Parade en de Musical Awards.”

Als juryvoorzitter van de Musical Awards laat Maas volgens Uriot flink wat steken vallen. “In de vakjury van de Musical Awards zit ook Irene Moors. Kun jij mij uitleggen wat die vrouw met musicals te maken heeft? Helemaal níets. Ze weet het zelf ook niet, want ik heb haar daar ook naar gevraagd. Ze zei: ‘Ik weet ook niet waarom. Ik ben drie keer gevraagd en heb bij de vierde keer maar ja tegen Cornald gezegd.’

Volgens Maas is Moors gevraagd omdat zij de mening van het volk vertegenwoordigt. “Dan kan ik de groenteboer ook gaan bellen. Dat is geen vakjury en dan moet je het geen vakjury noemen. Hetzelfde geldt voor Gijs Staverman. Wat heeft hij nou met musical te maken? Ook geen bal.”

Lees ook: Jan Uriot ergert zich aan Marga Bult: ‘Slecht bereikbaar’

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen