Fred van Leer: ‘Top Model was toe aan vernieuwing’

Foto: TROSFred van Leer denkt dat het goed is dat Holland’s Next Top Model vanavond in een nieuw jasje terugkeert op de buis. Dat heeft hij gezegd op 100% NL. Holland’s Next Top model is iets eigentijdser: social media speelt een veel grotere rol. “Dit is het elfde jaar. Ik heb altijd een hekel aan de noemer ‘2.0-versie’, ze noemen we het ook het niet. Het is gewoon Holland’s Next Top Model. Het is wel zo dat je vroeger alleen maar knap moest zijn, maar nu moet je veel meer in je mars hebben.

Het is dit jaar bijvoorbeeld heel belangrijk dat de kandidaten van Holland’s Next Top Model veel volgers krijgen op Instagram. “Je moet social media begrijpen en snappen dat dat nog veel belangrijker is dan alleen maar knap zijn. Het gaat om je marktwaarde: hoe meer volgers je hebt, hoe interessanter het is voor je werkgever.

Ook nieuw is dat Van Leer dit jaar niet alleen coach, maar ook jurylid is. “Ik ben niet per se een heel streng jurylid, want ik ben al een strenge coach. Als de meiden wat verkeerd doen, dan heb ik dat vooraf al gezegd als coach.”

Het is voor mij heel erg wennen om er een vorm in te krijgen. Ik heb natuurlijk samen met RTL en Endemol gezeten om te kijken in welke vorm we het gaan gieten. Dat is gelukt. We hebben een heel leuke nieuwe jury.

Holland’s Next Top Model begint om 20.30 uur op RTL 5.

Foto: Alek Bruessing / RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen