‘Erland Galjaard houdt Thijs Römer hand boven hoofd’

Thijs Römer hoeft vanwege zijn vriendschap met Erland Galjaard niet te vrezen voor zijn baan in de directie van RTL Productions. Dat zei showkenner Maurice Wijnen dinsdag in Shownieuws. Römer heeft Albert Verlinde in een stuitend twitterbericht vergeleken met een hersentumor. Dat is extra pijnlijk, omdat Römer twee handen op één buik is met Verlinde’s baas Galjaard. “Het is niet echt chic. Heel medialand weet dat Thijs goed bevriend is met Erland Galjaard, de baas van RTL“, zegt Wijnen.

Galjaard maakte Römer in de lente creatief directeur van de nieuwe drama-unit van RTL Productions. “Zeker wanneer je een functie bekleedt als directeur drama en je zegt zoiets over een gezicht van dat bedrijf, is dat uiterst onhandig en niet chic“, aldus Wijnen.

Wijnens redactie heeft contact gezocht met RTL. “Een woordvoerder van RTL zegt dat zij afkeuren dat dit gebeurd is en dat de kwestie intern zal worden opgelost.

Wijnen: “In feite zal Thijs op het matje moeten komen bij mogelijk Erland en dan zal hij hoogstwaarschijnlijk op het matje blijven staan, want vrienden blijven vrienden.

Galjaard en Römer hadden beiden een hekel aan het oude RTL Boulevard met Verlinde. RTL Boulevard is maandag in een nieuw jasje gestoken, zónder Verlinde.

Lees ook: Albert Verlinde: ‘Thijs Römer was vast onder invloed’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen