RTL 4 tevreden over kijkcijfers Nieuwe Tijden

Foto: SBSRTL 4 is tevreden over de kijkcijfers van de nieuwe soapserie Nieuwe Tijden. Dat meldt de tv-zender in een persbericht. Nieuwe Tijden begon vorige week als de zomerse vervanger van GTST. De uitzendweek begon met 858.000 kijkers en eindigde met 622.000 kijkers. “De serie trok bij RTL 4 gemiddeld 764.000 kijkers. In de doelgroepen 20-34 jaar en boodschappers 20-49 jaar had Nieuwe Tijden bovendien respectievelijk marktaandelen van 26,4 en 19,5 procent“, zegt een woordvoerder.

Die marktaandelen stellen RTL 4 meer dan tevreden. “Kortom: een mooie start voor Nieuwe Tijden.

Nieuwe Tijden is maar twee maanden lang te zien op RTL 4 en verhuist dan exclusief naar Videoland, de Netflix van RTL. RTL hoopt dat veel mensen zich daardoor op Videoland gaan abonneren.

Bij Videoland kan men nu al vijf afleveringen vooruitkijken. “Nieuwe Tijden werd bij Videoland in de eerste week 35 procent méér bekeken dan het wekelijkse gemiddelde van Goede Tijden Slechte Tijden in juni, de slotmaand van het seizoen. Daarmee is Nieuwe Tijden in één klap één van de best bekeken series bij Videoland.

Op Videoland én op de ‘catch-up-dienst’ RTL XL is Nieuwe Tijden nu al één miljoen keer gestreamd, aldus RTL. Op RTL XL zijn de afleveringen tot een week na uitzending op tv gratis te bekijken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen