RTL 4 tevreden over kijkcijfers Nieuwe Tijden

Geplaatst op Wed 13 Jul 2016 om 16:01

Foto: SBSRTL 4 is tevreden over de kijkcijfers van de nieuwe soapserie Nieuwe Tijden. Dat meldt de tv-zender in een persbericht. Nieuwe Tijden begon vorige week als de zomerse vervanger van GTST. De uitzendweek begon met 858.000 kijkers en eindigde met 622.000 kijkers. “De serie trok bij RTL 4 gemiddeld 764.000 kijkers. In de doelgroepen 20-34 jaar en boodschappers 20-49 jaar had Nieuwe Tijden bovendien respectievelijk marktaandelen van 26,4 en 19,5 procent“, zegt een woordvoerder.

Die marktaandelen stellen RTL 4 meer dan tevreden. “Kortom: een mooie start voor Nieuwe Tijden.

Nieuwe Tijden is maar twee maanden lang te zien op RTL 4 en verhuist dan exclusief naar Videoland, de Netflix van RTL. RTL hoopt dat veel mensen zich daardoor op Videoland gaan abonneren.

Bij Videoland kan men nu al vijf afleveringen vooruitkijken. “Nieuwe Tijden werd bij Videoland in de eerste week 35 procent méér bekeken dan het wekelijkse gemiddelde van Goede Tijden Slechte Tijden in juni, de slotmaand van het seizoen. Daarmee is Nieuwe Tijden in één klap één van de best bekeken series bij Videoland.

Op Videoland én op de ‘catch-up-dienst’ RTL XL is Nieuwe Tijden nu al één miljoen keer gestreamd, aldus RTL. Op RTL XL zijn de afleveringen tot een week na uitzending op tv gratis te bekijken.
11 Reacties op “RTL 4 tevreden over kijkcijfers Nieuwe Tijden”


 1. [dannyºlinkers).nl

  Ja RTL, wees er maar trots op dat er blijkbaar zoveel achterlijken in dit land wonen.

 2. ANONIMOUS 1

  PROFITEER ER MAAR VAN RTL
  Straks als we zelf kunnen kiezen of we extra gaan betalen voor RTL
  is het gedaan met RTL
  Zou nu maar een strategie bedenken om je kijkers te behouden
  het is nu mooi weer, maar de zon blijft niet altijd schijnen
  vrees het ergste voor com tv zenders van kleine tot groot het ergste
  Jammer dat je niets leest op MC
  DAT IS WEL MEDIANIEUWS

 3. ano@niem.nl

  De cijfers zakken in als een baksteen. Het slechte weer houdt nog een enkeling voor de buis maar dit is echt een totale flop.

 4. Rogier, Amsterdam

  Natuurlijk zeggen ze dat bij RTL 4. Ze kijken wel uit om het nu al een flop te noemen. Het is ook veel te vroeg om nu al conclusies te trekken. De cijfers schieten alle kanten op. Het is voor RTL vooral belangrijk dat er veel kijkers na die 40 afleveringen overstappen op een abonnement van Videoland, want daar is deze hele operatie voor bedoeld. Want feitelijk past deze serie totaal niet op RTL 4, maar eerder op RTL 5. Maar op RTL 4 zit de massa en die probeert RTL te vangen om Videoland rendabel te maken. Ik zie dat echter niet zo gauw gebeuren en het zal mij niet verbazen als de gehele serie t.z.t. nog eens bij RTL 5 te zien zal zijn. Zo niet is RTL Lounge ook nog altijd een optie.

 5. Walter

  Waarom kijken mensen hiernaar ook al weer?

 6. De echte gtstfites

  omdat het een spannende serie is voor om de zinnen te verzetten. Met goede acteurs die de kans krijgen zich te ontplooien. Zie Katja schuurman

 7. Ano Nymous

  Ontplooien kan je je niet als acteur bij GTST.
  Zie artikel over Bas Muijs.

 8. watiserdan

  @ANONIMOUS 1 blijft lastig he lezen, kabel/vdsl boeren bepalen nog altijd zelf of ze a la cart zenders doorgeven of niet, dus kan ook gewoon zo zijn dat het is zoals het is.

  Daarbij zullen de mensen duurder uitzijn bij per zender betalen, want 1 zender is namelijk duurder dan 100 inkopen, ook de kleine niche zenders zullen kapot gaan.

 9. Anonymous

  @gtstfites Echt wat ben jij dom!

 10. Anonymous

  @watiserdan En dat wat jij zegt is dus straks niet meer zo en san zal het zeker in het begin goedkoper zijn.

 11. Anonymous

  Die ANONYMOUS1 is zo f*cking dom ook he!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.