Eerste KRO-NCRV-show Jan Kooijman komt op NPO 1

KRO-NCRV heeft bekendgemaakt wat het eerste programma van Jan Kooijman bij die publieke omroep wordt: Tot Elkaar Veroordeeld. De eerste aflevering is op woensdag 24 augustus om 21.15 uur op NPO 1. Dat heeft ze laten weten. Kooijman kijkt zeven weken mee met een hondentraining in een forensisch-psychiatrische kliniek, beter bekend als een tbs-kliniek. “Tijdens deze training worden verwaarloosde of onhandelbare asielhonden gekoppeld aan forensisch psychiatrische cliënten.”

De training kan een onderdeel zijn van de behandelingen die in de kliniek worden toegepast. “Onderzoek wijst uit dat deze training bevorderlijk is voor het herstel van zowel de cliënt als de hond.”

Kooijman registreert wat er tijdens de trainingssessie gebeurt en grijpt het proces aan om in gesprek te gaan met de cliënten om meer te weten te komen over hun achtergrond.

De presentator vond de opnames erg interessant. “Een forensisch psychiatrische kliniek is voor ons een wereld waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven. We kennen verhalen uit het nieuws over TBS’ers die de fout in gaan, maar wat gebeurt er nou eigenlijk in zo’n kliniek?

De zeven weken waren intensief en ik heb ervaren dat achter elk persoon een verhaal schuil gaat. De training die wij hebben gevolgd voor dit programma is effectief. De honden en cliënten groeien zichtbaar, ook al gaat dat met veel ups and downs.”

Het unieke trainingsprogramma is een initiatief van de Stichting Dutch Cell Dogs. Zij zetten al zeven jaar gedetineerden in als hondentrainer en wonnen onder meer de prestigieuze International Redemption and Justice Award.

Kooijman stapte afgelopen seizoen over van RTL naar KRO-NCRV. Hij is daar de opvolger van de naar Net5 vertrokken Arie Boomsma.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen