Diva Mayday zegt sorry tegen ‘lul’ Art Rooijakkers

Geplaatst op vr 29 jul 2016 om 13:04

Foto: RTLTravestie-artiest Diva Mayday heeft zijn excuses aan geboden aan AvroTros-ster Art Rooijakkers. Hij heeft die excuses geaccepteerd, is te lezen op Twitter. Mayday is woest op AvroTros, omdat de omroep alle speeches en statements uit de tv-registratie van het EuroPride-concert heeft geknipt. Ze noemde presentator Rooijakkers een ‘lul’. “Excuus aan Art Rooijakkers. Net even gebeld en hij wist zelf ook van niets en wilt zijn steentje ook graag bijdragen“, zegt Mayday nu.

Bij Amsterdam FM voegt ze toe: “Ik had Art Rooijakkers misschien niet een ‘lul’ moeten noemen. Dat was meer in de emotie, want het gaat mij en zo veel anderen zo aan het hart. We hebben met z’n allen zo’n fantastisch concert neer gehad met heel veel speeches en belangrijke mensen. Er stond bijvoorbeeld een moslima te speechen en een ex-voetballer. Er kwamen belangrijke dingen aan bod over waarom we daar staan.

De AvroTros heeft er een muziekregistratie van gemaakt ‘zonder inhoud’, vindt Mayday. “Als je dat niet laat zien, schieten we niets op. Ik vraag me af waarom AvroTros die keuze heeft gemaakt.”

Rooijakkers heeft zelfs een interview afgenomen met Mayday, maar: “Dat heeft hij ook niet uitgezonden, maar wel een interview met Trijntje Oosterhuis. Het verbaast me, omdat hij niet met mij op het podium mocht staan vanwege zijn journalistieke profiel. Aan journalistiek heeft hij echter niets gedaan, dus hij is wel degelijk de fout in gegaan.

De presentator laat op Twitter weten: “En doorrrr… Op naar een mooie, tolerante, open en lieve EuroPride.
10 Reacties op “Diva Mayday zegt sorry tegen ‘lul’ Art Rooijakkers”


 1. Andre

  Vertrossing van Avrotros? ala muziekfeest op het plein

 2. Anoniem

  De vaste AVROTROS kijker heeft te weinig hersencapaciteit voor inhoud

 3. M16

  Diva May Day? Waarom is dit de persoon waar het tijdens de Pride over gaat? Dit heeft niks met acceptatie of integratie tussen he-ho-bi’s te maken. De kleine jurkendrager-mensen als May Day zitten in hun eigen kleine gay scene en worden met de dag treuriger. Er zijn zoveel leukere homo’s of lesbo’s die de Pride een gezicht kunnen geven: Claudia de Brei, de leuke nieuwslezer van de NOS, Ferry Doedens?

 4. Anoniem

  GAY PRIDE MAAKT MEER KAPOT DAN DRANK KAN GOEDMAKEN

 5. Annie vande strijk

  M16, 13.38:

  Ferry Doedens ‘leuk’?
  Ga je schamen, gekkie.

 6. M@rk-Bred@.

  Moet dit persoon ineens weer aandacht? Eén advies: ga bij DWDD zitten en begin te zeuren over Zwarte Piet en je krijgt meteen alleen aandacht! Opgelost!

 7. BRAAK

  Rooyakkers is een watje zonder inhoud, een hol vat.

 8. B-MIS

  Hij heet Rooijakkers, lelijke dweil!

 9. Eddy

  Het is wel jammer dat de boodschap van de speeches verloren is gegaan

 10. dj

  wat en gezeur homo parade opt v

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.