Van der Valk zegt ‘ja’ tegen realityserie bij MAX

Geplaatst op vr 17 jun 2016 om 16:01

Omroep MAX werkt aan een realityserie over de familie Van der Valk, die met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland één van ’s lands grootste familiebedrijven leidt. Dat heeft MAX laten weten. Onder leiding van Klaas van der Valk, de kleinzoon van grondlegger Martinus van der Valk, heeft een commissie bestaande uit diverse familietakken van Van der Valk meer dan een jaar de mogelijkheden onderzocht voor een documentaireserie. Ze zijn nu met MAX in zee gegaan.

Klaas van der Valk: “Wij worden regelmatig benaderd voor een tv-programma, docusoap of andere tv-uitzendingen. Met Omroep MAX hebben wij goede afspraken kunnen maken en daarom zijn we met Omroep MAX, Jan Slagter, in zee gegaan.”

Die heeft ons de zekerheid geboden om een reëel beeld te schetsen over ons familiebedrijf waar wij trots op zijn. Dat willen we graag delen met het Nederlandse publiek, dat voor het grootste deel regelmatig onze gasten zijn.

MAX neemt een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse horecafamilie en onderzoekt de ambities en drijfveren van de jonge generatie Van der Valk. Een jaar lang filmt de omroep op verschillende locaties in Nederland, België en Luxemburg.

MAX-directeur Jan Slagter: “Iedereen kent Van der Valk en tegelijkertijd ook niet. Ik denk dat het de bekendste onbekende familie in Nederland is en ik verheug me op een eerlijk en openhartig verhaal.”

De eerste uitzending staat gepland voor het najaar van 2017.
14 Reacties op “Van der Valk zegt ‘ja’ tegen realityserie bij MAX”


 1. Prutsers!

  MC, haal die aanhalingstekens om ‘ja’ eens weg. Incorrect!

 2. Insider

  Best een interessant format. Maar , misschien worden hier de grenzen van product placement en reklame ( voor het van der Valk concern) afgetast/bereikt. De Argus ogen van het Comm. van de Media zulen wederom of MAX gericht zijn….
  Vervolg : De Brenninkmeijertjes (C&A) en vele andere familiebedrijven in Nederland…
  Ben benieuwd……en O Ja.. vergeet dan ook de Oranjes niet met hun Royal Dutch Shell…

 3. Sven L.

  Hmmz.. Hier ben ik wel nieuwsgierig naar. Vond de Valkjes altijd nogal mediaschuw, adverteren ook nooit zo veel. Stille ondernemers.

  Slaap er geregeld, altijd waar voor je geld en schoon!

 4. Wendelien

  Ben benieuwd wat het CvdM hiervan vindt…

 5. Valkenier

  LOL…. We kennen zo’n sery al Fawlty Towers

 6. Kenner

  Het zou me niks verbazen als MAX het straks aan de stok krijgt van het CvdM. Maar ja, dan kunnen ze het afdoen met ‘een uniek kijkje in het Nederlandse bedrijfsleven’.

 7. ANONYMOUS 1

  Er was ook eens een doc over de HEMA ,en zelfs over het v.d. Valk concern
  Als ze de werkwijze van het bedrijf in beeld brengen is er niets aan de hand
  alleen als er echt reclame wordt gemaakt, dus dat men aan gaat moedigen om daar te logeren of te dineren , ja.. dan zijn ze in overtreding
  Er worden wel meer documentaires over grote bedrijven gemaakt, Philips bijvoorbeeld of Albert Hein , heb veel bedrijfs TV documentares in mn eigen audio video archief die gewoon uitgezonden zijn …dus het kan gewoon~!

 8. Anoniem

  Dit gaat meer over de bedrijven zelf en de familie. Alleen wat ze willen vertellen hoor. Over onderhandse gedane zaken uit het verleden en het heden laat men niets los en kletsten ze met gemak langs heen. Zelfde geld over de ontvoering van Toos en de verdwijning van Corry. Niets van dat alles brengen ze naar buiten. Verder mogen ze bij MAX geen reclame maken en niet de gasten zonder toestemming filmen. Daar vinden ze wel een weg in. Desnoods spelen ze dat na wat ze nu ook doen in filmpjes op internet en op foto’s. Ben wel benieuwd. Ditnplan van MAX ligt er al een paar jaar. SBS6 is ooit bezig geweest met een dagelijkse docusoap. Hierin kon reclame wel maar hier moest vd Valk ook zelf mee investeren. Dat wilden ze uiteraard niet. De hobby van de familie is geld binnen halen en niet uitgeven buiten de familie om.

 9. Laurens

  Slim van vd Valk om in zee te gaan met omroep Max.
  Omroep Max is goed bezig en weet mooie programma’s neer te zetten.
  Jammer dat Max beperkt is in de mogelijkheden en tijd om uit te zenden.

 10. Anoniem

  @Laurens Eens!

 11. Anoniem

  Heeft iemand het opnameschema en waar het wordt opgenomen.Dan weet ik wanneer ik Desi86alm niet kan bezoeken. Mijn vrouw mag namelijk niks van mijn hobby weten.

 12. Ik ben het zonnetje in huis.

  Leuk, dat zijn onze lievelings hotels.

 13. Arie

  Tsja, de npo betaalt en Vd Valk krijgt mooie publiciteit midden in hun doelgroep.. Wat bedoelde dhr Vd Valk trouwens met: we hebben goede afspraken kunnen maken? Sinds wanneer is het toegestaan om afspraken te maken met derden over de inhoud van een npo programma…?

 14. Insider

  @Arie : De afspraken zijn dat er niet over zwart geld en gesjoemel met de belastingen wordt gesproken. In elke grote familie heb je zwarte schapen, ook bij van der Valk. Daar wordt ook niets over meegedeeld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.