NOS bereidt EK-verslaggevers voor op terreuraanslag

Foto: SBSDe NOS bereidt medewerkers die in Frankrijk verslag gaan doen van het EK Voetbal voor op een terreuraanslag. Dat vertelt chef voetbal Arno Vermeulen in de VARAgids. Het is niet ondenkbaar dat er tijdens het komende EK Voetbal een terroristische aanslag plaatsvindt. “Zeker. Er is per slot van rekening al een aanslag bij een stadion geweest in Parijs, met de bedoeling om het stadion te laten ontploffen. We hebben nu met de commentatoren al twee veiligheidssessies gedaan.

Vermeulen heeft mensen uitgenodigd om de medewerkers voor te lichten. “Iemand die verstand heeft van veiligheid in stadions. En iemand die les geeft op de politieacademie, die kan ons weer andere dingen aanreiken. Op een gegeven moment zou er ook een SAS-militair komen, maar die kon niet helaas. Die had ik er eigenlijk ook wel bij willen hebben om een soort training te geven.”

Een van die experts vroeg ons of je als commentator alleen bent, of dat je iemand bij je hebt. Ik antwoordde: ‘We zijn alleen.’ ‘Oké,’ zegt-ie, ‘het is wel handig dat je een maatje vindt tussen de andere commentatoren, zodat je samen kan optrekken als er iets gebeurt.’

Het maakt het iets spannender dan normaal, aldus Vermeulen. “Het veiligheidsaspect speelt nu toch wel een rol – wat staat ons te wachten? Dat speelt allemaal in onze achterhoofden.”

Vermeulen voelt zich verantwoordelijk. “Ik ben direct verantwoordelijk voor de zes commentatoren die daarheen gaan, dus: ja. Vandaar dat we er ook aandacht aan besteden.

Het VARAgids-interview met Arno Vermeulen kunt u lezen via Blendle.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen