Henry Schut niet boos om vergelijking met Boulevard

Foto: VARAHenry Schut baalt er niet van dat zijn EK Voetbal-talkshow Studio France deze week werd vergeleken met RTL Boulevard, omdat het een kwartier lang over het haar en de seksualiteit van Cristiano Ronaldo ging. Dat zegt de presentator in het AD. Schut ligt niet wakker van zulke kritiek. “Ik vind het niet zo belangrijk wat mensen die altijd zeuren op sociale media van iets vinden. Bij de publieksvoorlichting van de NOS komen er juist ook veel positieve reacties binnen.”

De meningen lopen altijd extreem uiteen, aldus Schut. “Als je dan gaat praten over de stijl, het haar of de vrouwelijke kanten van een voetballer, kun je dat soort heftige reacties verwachten. Het levert in elk geval wat reuring op.”

Het EK Voetbal scoort al zeven dagen op rij meer dan 2 miljoen kijkers op NPO 1. Op de vraag of die cijfers erop wijzen dat het EK tóch leeft, ondanks dat Oranje niet meedoet, zegt Schut: “Ja. Maar ik vind het lastig. Als je weet dat 2,5 miljoen mensen naar Spoorloos kijken, dan zeg je ook niet dat Spoorloos leeft. Ik weet nooit hoe je kijkcijfers moet interpreteren.”

Studio France is ook een publiekstrekker. Schut kijkt tevreden terug op de eerste uitzendweek. “Vooraf weet je dat je een programma gaat maken rondom een toernooi waaraan het Nederlands elftal niet meedoet. Dan leeft het ook minder. Ik vroeg me vooral af hoe dat ons zou bevallen.”

Je moet gewoon beginnen, want een antwoord op die vraag krijg je niet. Ik ben blij dat er veel meer mensen kijken dan verwacht.”

Het AD-interview met Henry Schut kunt u lezen via Blendle.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen