Victor en Thijs woest om Volkskrant in roddelbladstijl

Victor Reinier en Thijs Römer zijn er woest over dat Volkskrant Magazine afgelopen weekend verscheen met een cover in roddelbladstijl. Dat laten de boze heren weten op Twitter. Volkskrant Magazine had een interview met Story’s showjournalist Guido den Aantrekker en als knipoog werd de voorpagina in Privé-sferen gehuld. “Volkskrant Magazine is zaterdag totaal de weg kwijt geraakt. Roddelblad. Die troep hoef ik niet. Overweeg opzeggen abonnement“, aldus een boze Reinier.

Römer heeft precies hetzelfde gevoel. “Jezus Vic ja, ik had precies hetzelfde. Plaatsvervangende schaamte. Om over dat artikel nog maar te zwijgen…

Den Aantrekker vertelt in Volkskrant Magazine uitgebreid over de showjournalistiek. Wat Evert Santegoeds is voor de Privé en Marc van der Linden voor de Weekend, is hij voor de Story. “Anders dan hen opereer ik liever onder de radar“, geeft hij aan.

Voor de Volkskrant, en ter promotie van zijn nieuwe boek, ‘doorbreekt hij het stilzwijgen’. Den Aantrekker is klaar met de showjournalistiek. “De oppervlakkigheid van de materie ging me tegenstaan. De egomanie van de sterren, gevoed door roem plus buitenproportionele inkomsten. De soapies die twee weken meespelen in GTST, maar op party’s verwaand naar hun manager doorverwijzen als je ze iets persoonlijks vraagt.”

Den Aantrekker heeft behoorlijk wat primeurs op zijn naam staan. Wat dat betreft doet hij niet onder voor journalisten van ‘serieuze’ media, vindt hij. “Ik ben evenveel journalist als een collega van Trouw of Nieuwsuur. Ook ik verricht research, verifieer, doe aan hoor en wederhoor.

LINDA.tv-ster Antoinnette Scheulderman heeft op Twitter laten weten dat ze dat lachwekkend vindt. “Blijft vermakelijk als een verslaggever van de roddelpers zichzelf vergelijkt met Nieuwsuur-reporters. Zou ik zelf niet eens doen en ik doe toch ook aan research, verifiëren en hoor en wederhoor. Maar goed, ieder z’n meug.

Victor Reinier en Thijs Römer hebben geen goede relatie met de roddelpers. Zo vindt Römer Privé-ster Evert Santegoeds een ‘pestlijder‘.

Het Volkskrant Magazine van afgelopen weekend kunt u hier bekijken.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen