Paul de Leeuw trots: ‘Pauw al twee dagen boven Tan’

Foto: RVDAVARA-ster Paul de Leeuw is er trots op dat de VARA-talkshow Pauw al twee dagen op rij meer kijkers trekt dan de RTL 4-talkshow RTL Late Night. Dat laat hij blijken op Twitter. Hoewel het programma van Jeroen Pauw een half uur later begint, weet hij toch een groter publiek te boeien dan Humberto Tan. Terecht, vindt De Leeuw het. “Mag ik het dan even zeggen? Dat al twee dagen achter elkaar Pauw beter scoort dan RTL Late Night,maar dat ze inhoudelijk ook lekker zijn! Punt!

Over het algemeen trekt Tan nog altijd meer kijkers dan Pauw, hoewel hij inmiddels wel over zijn kijkcijferhoogtepunt heen is. Tan heeft een beginnersvoordeel: zijn talkshow begon één seizoen eerder dan Pauw.

Pauw is de opvolger van Pauw & Witteman, dat in het laatste seizoen voor het eerst moest concurreren met RTL Late Night. Pauw & Witteman kreeg in dat seizoen veel kritiek, omdat de koek een beetje op was en Paul Witteman veel te moe was voor een programma op de late avond.

De opmars van RTL Late Night was indrukwekkend, maar inmiddels zijn de kijkcijfers weer iets ingezakt. De kritiek op het programma is dat er te veel RTL-promotie in zit en dat Tan om alles lacht.

Pauw en RTL Late Night trokken dinsdag respectievelijk 980.000 en 952.000 kijkers. Woensdag waren dat 879.000 en 714.000 kijkers.

Overigens deelt De Leeuw nog wel een sneer uit aan de NPO-collega’s van Radio 1. Hij vindt het nieuwe Radio 1 maar niets. “Ik luister veel minder naar het vernieuwde Radio 1. Te veel vrienden van show, gadgets en man, Jan of bus in de straat!

De Leeuw wil meer achtergrondinfo en correspondenten op Radio 1, zoals Pauw het doet. “Ik hoef de mening van de luisteraar niet te horen en, met alle respect, de kritische noot van de luisteraar ook niet.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen