Omroep WNL-baas prijst Zwarte Piet-beleid NTR

Foto: Roland J. ReindersBert Huisjes, de baas van omroep WNL, steunt de onder vuur liggende Sinterklaasjournaal-omroep NTR. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Woeste BN’er onder aanvoering van ex-Hoofdpiet Erik van Muiswinkel vinden dat de NTR moet stoppen met Zwarte Piet, maar de omroep wil ook gehoor geven aan de mening van het gewone volk. Zwarte Piet verandert dus langzaam, net als de publieke opinie, aldus NTR. “Ik vind dat de NTR dat goed doet“, reageert Huisjes op de radio.

Huisjes begrijpt niets van de protesterende BN’ers. “De NTR heeft het juist heel goed gedaan vind ik. Je hebt nu een lijst met enorm veel BN’ers, waar ik driekwart niet van ken. Zijn dit dezelfde BN’ers die toen nog vluchtelingen op zolder wilden nemen en uiteindelijk niet op zolder kwamen?

De NTR heeft een heel goed punt als ze zeggen: ‘We zijn niet een trendsettende omroep, maar we zijn trendvolgend.’ Een heel groot deel van Nederland is nu eenmaal conservatief van aard. Dat uit zich in het houden van tradities. Ze koesteren het Sinterklaasfeest.”

Nu wordt hen ineens verweten dat ze racistisch zijn. Dat wordt niet geslikt.”

Alle artikelen over de Sinterklaasjournaal-rel kunt u hier lezen.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen