Nieuwe 3FM-baas wil ‘scherpe’ en ‘eigenzinnige’ zender

Basyl de Groot (45) is benoemd tot zendermanager van NPO 3FM. Hij is de opvolger van Wilbert Mutsaers, die na zes jaar is opgestapt om aan de slag te gaan als directeur van Mojo Concerts. Dat heeft de NPO laten weten. De Groot, die de functie al waarnam sinds 1 januari, gaat zich richten op het vernieuwen van de publieke jongerenzender. “Ik zie er naar uit om NPO 3FM een nieuw scherp, eigenzinnig profiel te geven waar jonge makers en luisteraars zich in herkennen“, zegt hij.

Volgens De Groot kan 3FM ‘nog zoveel meer’. Zijn ambitie is om de beste jongerenzender van Nederland te worden. “Marktaandeel is gelukkig niet leading voor een zender van de publieke omroep, maar dit is wel het moment om jezelf opnieuw uit te vinden.”

Dat heeft NPO 3FM eerder gedaan en dat gaan we nu ook weer doen. Er is meer dan ooit ruimte voor nieuw talent en er is meer dan ooit de drang om jongerenradio in Nederland te vernieuwen.”

Het gaat tijd kosten, benadrukt hij. “Plannen uitwerken, veel praten om te voelen waar de passies en krachten van alle 3FM’ers liggen. Vernieuwing begint bij een idee, maar wordt pas werkelijkheid door de mensen die dat idee gaan uitvoeren. Dat zijn de dj’s en producers die namens de omroepen programma’s maken op NPO 3FM en natuurlijk het hele team van de NPO.

En als het allemaal staat, dan moeten we onze luisteraars ook de kans geven om aan de vernieuwingen te wennen.

Volgens NPO-bestuurder Shula Rijxman krijgt De Groot in zijn nieuwe functie voor het eerst de kans om de zender opnieuw te positioneren. “Met zijn jarenlange ervaring als music director bij 3FM en oog voor jong talent, weet Basyl als geen ander wat nodig is om NPO 3FM klaar te stomen voor de toekomst, zowel lineair als online.

De Groot is sinds 1997 werkzaam bij 3FM. Daarvoor werkte hij als dj en muzieksamensteller bij Kink FM en bij platenmaatschappijen BMG en Warner Music.

Lees ook: 3FM ‘heel relaxed’ onder tragische luistercijfers (vorige week)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen